Αποστολέας Θέμα: Προτεινομενες ποσοτητες Δεξτορζης για Muntons κιτ αναλογα με το στυλ  (Αναγνώστηκε 5313 φορές)

Nik

• Hero Member
    • Προφίλ
Σας επισυναπτω ενα πινακακι με προτεινομενες ποστητες Δεξτροζης για τα κιτ της Muntons .
Ειναι υπολογισμενες αναλογα με το στυλ της εκατσοτε συνταγης και οι προτασεις αφορουν τον μεσο ορο ογκων CO2 ανα στυλ και θερμοκρασια ζυμωσης και παραμονης 22 βαθμων κελσιου για να υπαρχουν και σχετικα περιθωρια ασφαλειας.
Ιδανικα αν θελετε πιο ακριβη υπολογισμο οσο αφορα τον ογκο CO2 και θερμοκρασια μπορειτε να το κανετε με αυτο το προγραμμα http://nqrbrewing.com/widgets/bp0.html
« Τελευταία τροποποίηση: 26/06/2012, 12:57:48 από Nik »

madevil21

• Newbie
  • *
    • Προφίλ
Φίλε μου. Το επισυναπτόμενο αρχείο δε μπορώ να το δω πουθενά. Θα μπορούσες να μου το στείλεις σε μήνυμα;

byron7

• Jr. Member
  • **
    • Προφίλ
Σελίδα είναι με ένα widget.
Κανόνικά πρέπει να το βλέπεις με οποιονδήποτε browser

Brewmaster

• Administrator
  • Hero Member
    • Προφίλ
    • Beer & Deli
Σελίδα είναι με ένα widget.
Κανόνικά πρέπει να το βλέπεις με οποιονδήποτε browser

Είχε ανεβάσει και ο Νικ ένα πινακάκι. Αν το βρει θα το ξανανεβάσει.
Turn the page.....

Nik

• Hero Member
    • Προφίλ
Το ανεβασα ...
Μπορειτε να χρησημοπιησετε και αυτο....

Υπολογισμος Ποσοτητας Ζαχαρης – Δεξτροζης – Malt Extract για την δημιουργια επιθυμητου οκγου Διοξειδιου του Aνθρακα (CO2) κατά την εμφιαλωση.
1.ΒΗΜΑ
Βρισκουμε την κατηγορια που ανηκει η μπυρα μας από τον παρακατω πινακα επιλεγουμε την τιμη που θελουμε.Για πιο ευκολο υπολογισμο θα ονομασουμε αυτή την τιμη Ο1

American Amber Ale 2.2-2.8
American Brown 1.5-2.5
American Lager 2.5-2.7
American Pale Ale 2.2-2.8
American Pilsener 2.6-2.7
American Wheat 2.3-2.6
Bamberg Rauchbier 2.2-2.6
Barley Wine 1.3-2.3
Belgian Dubbel 1.9-2.4
Belgian Fruit Lambic 2.6-4.5
Belgian Lambic 3.0-4.5
Belgian Ale 1.9-2.5
Belgian Tripel 1.9-2.4
Belgian White (Wit) 2.1-2.6
Berliner Weisse 3.5
Bock 2.2-2.7
Bohemian Pilsener 2.3-2.5
California Common 2.4-2.8
Cream Ale 2.6-2.7
Doppelbock 2.3-2.6
Dortmunder Export 2.6
Dunkelweizen 3.6-4.5
Dusseldorf Altbier 2.2-3.1
Eisbock 2.4
English Bitter 0.8-1.3
English Brown 1.5-2.3
English Mild 1.3-2.0
English Old/Strong Ale 1.5-2.3
English Pale Ale 1.5-2.3
Flanders Brown 1.9-2.5
Foreign-Style Stout 2.3-2.6
German Pilsener 2.5
Helles Bock 2.2-2.7
Imperial Stout 1.5-2.3
India Pale Ale 1.5-2.3
Irish Dry Stout 1.6-2.0
Kolsch 2.4-2.7
Maibock 2.2-2.7
Marzen/Oktoberfest 2.6-2.7
Mόnchner Helles 2.3-2.7
Munich Dunkel 2.2-2.7
Oud Bruin 1.9-2.5
Porter 1.7-2.5
Schwarzbier 2.2-2.6
Scottish Ale 0.8-1.3
Strong Scotch Ale 1.5-2.3
Sweet Stout 2.0-2.4
Vienna 2.4-2.6
Weizen/Weissbier 3.6-4.5

2.ΒΗΜΑ
Επιλεγουμε την θερμοκρασια ζυμωσης που ειχαμε και επιλεγουμε την τιμη του ογκου CO2 που αντιστοιχει. Για πιο ευκολο υπολογισμο θα ονομασουμε αυτή την τιμη Ο2

Θερμοκρασια C' / Ογκος CO2

5 - 1.43
6 - 1.38
7 - 1.33
8 - 1.29
9 - 1,24
10 - 1,2
11 - 1,16
12 - 1,12
13 - 1,08
14 - 1,04
15 - 1,01
16 - 0,98
17 - 0,94
18 - 0,92
19 - 0,89
20 - 0,86
21 - 0,84
22 - 0,81
23 - 0,79
24 - 0,77
25 - 0,76
26 - 0,74
27 - 0,73
28 - 0,72

3.ΒΗΜΑ

Εκτελουμε τον ακολουθο υπολογισμο

( Ο1 – Ο2 )

Χ 4,02 αν χρησημοποιουμε Δεξτροζη
Χ 3,82 αν χρησημοποιουμε Ζαχαρη
Χ 6,8 αν χρησημοποιουμε Βυνη D.M.E

= Γραμ. / Λιτ.

Το αποτελεσμα αυτής της μαθηματικης πραξης είναι η ποσοτητα Ζαχαρης που χρειαζομαστε σε Γραμμαρια για 1 λιτρο γλευκους.

(Για ολη την ποσοτητα του γλευκους πολαπλασιαζουμε το αποτελεσμα αναλογα την ποσοτητα γλευκους που εχουμε)

proskoposethnoys

• Newbie
  • *
    • Προφίλ
Το αποτέλεσμα τι εμφανίζει από το πρόγραμμα στο παραπάνω λινκ; εννοώ την τελική ποσότητα ζάχαρη/δεξκτρόζης πριν βάλεις για εμφιάλωση συνολικά ή ανά λίτρο; Για παράδειγμα για μια Weiss Εβαλα στο CO2 4.5 θερμοκρασία 22 και λίτρα 22 και μου έβγαλε 326 γρ.
Έχω κάποιες ερωτήσεις:
1) Αυτό είναι (το 326 γρ.) ανά λίτρο ποσότητα ζάχαρης ή η συνολική ποσότητα ζάχαρης που πρέπει να βάλω εν τέλει;
2) Αυτή τη ποσότητα ζάχαρης τη βάζω στο 2ο κάδο αφού έχω κάνει τη μετάγγιση από το 1ο κάδο λίγο πριν εμφιαλώσω, δηλαδή τι ρίχνω ανακατεύω και εμφιαλώνω αυτό;
3) τι γίνεται http://www.beerdeli.gr/muntons-wheat-1.8kg.html αν χρησιμοποιήσω το Beer kit της Muntons Wheat 1.8kg; Δε πρέπει να βάλω και μια ποσότητα ζάχαρης αφού βράσω και ρίξω το περιεχόμενο της κονσέρβας με τη Βύνη στο 1ο κάδο, εδώ τι ποσότητα ζάχαρης πρέπει να βάλω, εννοώ σε τι αναλογία λίτρο και ζάχαρη θα είναι αυτή η ποσότητα για τη ζύμωση;
4) Είναι διαφορετική η ποσότητα ζαχαρής που μπαίνει στο τέλος για την λίγο πριν Εμφιάλωση και τη παραγωγή CO2 και διαφορετική ποσότητα ζάχαρης που μπαίνει μαζί με τη βύνη της κονσέρβας σωστά;

sokinsilihok

• Sr. Member
    • Προφίλ
    • Σύλλογος Ερασιτεχνών Ζυθοποιών Ελλάδας
1. συνολικη στα 22 λιτρα (αν και ειναι μγαλη ποσοτητα, θα σου ελεγα να χαμηλωσεις)
2. σωστα
3. στο beerkit συνηθως παει 1 κιλο σακχαρων (ή και DME mazi) συνολικη ποσοτητα
4 διαφορετικη, 1 κιλο για ζυμωση , και την ποσοτητα που αναφερεις - που ξαναλεω θεωρω υπερβολικη- επελεξε μια εση ποσοτητα για αρχη

Το αποτέλεσμα τι εμφανίζει από το πρόγραμμα στο παραπάνω λινκ; εννοώ την τελική ποσότητα ζάχαρη/δεξκτρόζης πριν βάλεις για εμφιάλωση συνολικά ή ανά λίτρο; Για παράδειγμα για μια Weiss Εβαλα στο CO2 4.5 θερμοκρασία 22 και λίτρα 22 και μου έβγαλε 326 γρ.
Έχω κάποιες ερωτήσεις:
1) Αυτό είναι (το 326 γρ.) ανά λίτρο ποσότητα ζάχαρης ή η συνολική ποσότητα ζάχαρης που πρέπει να βάλω εν τέλει;
2) Αυτή τη ποσότητα ζάχαρης τη βάζω στο 2ο κάδο αφού έχω κάνει τη μετάγγιση από το 1ο κάδο λίγο πριν εμφιαλώσω, δηλαδή τι ρίχνω ανακατεύω και εμφιαλώνω αυτό;
3) τι γίνεται http://www.beerdeli.gr/muntons-wheat-1.8kg.html αν χρησιμοποιήσω το Beer kit της Muntons Wheat 1.8kg; Δε πρέπει να βάλω και μια ποσότητα ζάχαρης αφού βράσω και ρίξω το περιεχόμενο της κονσέρβας με τη Βύνη στο 1ο κάδο, εδώ τι ποσότητα ζάχαρης πρέπει να βάλω, εννοώ σε τι αναλογία λίτρο και ζάχαρη θα είναι αυτή η ποσότητα για τη ζύμωση;
4) Είναι διαφορετική η ποσότητα ζαχαρής που μπαίνει στο τέλος για την λίγο πριν Εμφιάλωση και τη παραγωγή CO2 και διαφορετική ποσότητα ζάχαρης που μπαίνει μαζί με τη βύνη της κονσέρβας σωστά;
Στον Σύλλογο κι ακόμα παραπέρα www.hellenichomebrewers.gr

Nik

• Hero Member
    • Προφίλ
Για Weiss θα προτεινα 2,5-3 ογκους απλα τα ορια 3,6-4,5 προτεινονται απο το βιβλιο του Παλμερ αλλα σε αλλο βιβλιο συνταγων προτεινουν 2.5-3 με O.G. 1.050 που ειναι κοντα στα κιτ οποτε θα ακολουθουσα αυτο...

GeorgeV.

• Hero Member
    • Προφίλ
Έχω κάποιες ερωτήσεις:

με 220 grδεξτροζης θα εισαι μια χαρα για το κιτ της muntons weiss.δε χρειαζονται παραπανω.
1.αν βαλεις 326 γρ ανα λιτο θα κανεις...ΜΠΥΡΟΒΟΜΒΙΔΕΣ...οποτε συνολικο
2.ναι
3. ναι, χρειαζεται 1 κιλο ζαχαρη για να ζυμωσει.εναλακτικα μπορεις να βαλεις και 1 κιλο enchanser που θα σου δωσει και περισσοτερο σωμα στη μπυρα σου.
4.ναι

:laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: