Ωραία φαίνεται η συνταγή. Καλόπιοτη!
Όμως δεν χρειαζόταν να την κόψεις στη μέση.
Η δεκαπεντάρα κατσαρόλα σου βγάζει άνετα με extract 20 λίτρα μπύρας.
Πιθανόν και ένα μικρό Partial.
Προσέχεις να μην το παρακάνεις με την ποσότητα, και έχεις ξεχυλίσματα, και είσαι κύριος.

Με το DME αυτό που έχει σημασία είναι να χαμηλώσεις τη φωτιά όταν το ρίχνεις μέσα μην σου καραμελώσει, και να το ανακατέψεις καλά να διαλυθεί καλά.
Όσο για το ότι με τους υδρατμούς κολλάει αμέσως έχεις δίκιο.
Δεν ξέρω αν υπάρχει κάποιος τρόπος να το αποφύγεις, αλλά δεν χάνεις και πολύ έτσι και αλλοιώς.
Τα μεγαλα κομμάτια τα μαζεύεις εύκολα.
Είναι απλά εκνευριστικό.
Πάντως δεν πιστεύω ότι υπάρχουν πολλόι με μεγάλη εμπειρία σε extract. Είναι ένα ενδιάμεσο στάδιο που οι περισσότεροι περνάνε γρήγορα.
Η θερμοκρασία σου είναι πράγματι λίγο χαμηλή.
Η ενδεδειγμένη θερμοκρασία για Weisse είναι γύρω στους 20°C.
Υπάρχει κανένα πιό ζεστό μέρος να τη βάλεις?
Αν όχι δες μήπως τυλίξεις τον κάδο με καμιά κουβέρτα.
Δεν καταστρέφεσαι αλλά θα είναι καλύτερα.