χθες το απόγευμα μετά τη δουλειά, με την βοήθεια της γυναίκας μου, κάναμε την παρακάτω μπυρίτσα που είναι η δεύτερη απόπειρα μου MX και 7ο συνολικά batch. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας σιγόπινα την αγαπημένη μου Anchor Porter
Batch Size:13L
Total Grain: 2,250 kg
Total Hops: 30g
OG 1.048
60min boil
Bitterness 17,2 IBU
1.5kg Brewferm Wheat LME
0.5kg Abbey
0,250kg Flaked Wheat
yeast Fermentis Safbrew WB-06
Σε κατσαρόλα 13L μπήκαν 9L εμφιαλωμένο νερό καi mash για 60min στους 67C
μετά το ευγενικό στίψιμο μπήκε το LME και boil για 60 λεπτά με hop bill
hallertau pellet 10g 60 minutes (boil)
hallertau pellet 10g 20 minutes (boil)
hallertau pellet 10g 5 minutes (boil)
cold bath στο νιπτήρα και μετα απο 25 λεπτά το γλεύκος έπεσε στους 24C.
Σπλίταρα σε δύο μικρότερους κουβάδες και συμπλήρωσα νερό για να βγει απο 6,5l στο κάθε batch, σύνολο 13 λίτρα.
σε 750ml νερό έβαλα 80 γραμμάρια μέλι (άναμα Ικαρίας) και 5 άσπαστα μπαχάρια. Τα κράτησα για 20 λεπτά στους 70-75 βαθμούς C και αφού το κρύωσα στους 20C το εκχύλισμα μπήκε στο δεύτερο batch.
OG 1,048 στον πρώτο κουβά και 1,046 στον δεύτερο με το μέλι και το μπαχάρι (περίμενα οτι το μέλι θα ανέβαζε την πυκνότητα. μάλλον ήταν πολλά τα 750ml νερό).
μπήκαν στο υπόγειο σε θερμοκρασία ζύμωσης 18 C κατά τις 22:30 και ήδη σήμερα το πρωί στις 8:30 που τσέκαρα άκουσα την γλυκιά μελωδία της μπουρμπουλίθρας και στους δύο κάδους!
cheers
Loco