Αποστολέας Θέμα: AmeriCor Weiss EG  (Αναγνώστηκε 1734 φορές)

Γιώργος

  • Full Member
  • ***
  • Μηνύματα: 209
    • Προφίλ
AmeriCor Weiss EG
« στις: 21/03/2015, 21:12:01 »
Weiss με Αμερικανικους λυκίσκους (εξ ου και η ονομασία της)

AmeriCor Weiss
Weizen/Weissbier

Recipe Specs
----------------
Batch Size (L):           26.0
Total Grain (kg):         4.500
Total Hops (g):           40.00
Original Gravity (OG):    1.046  (°P): 11.4
Final Gravity (FG):       1.012  (°P): 3.1
Alcohol by Volume (ABV):  4.52 %
Colour (SRM):             3.6   (EBC): 7.0
Bitterness (IBU):         17.0   (Rager)
Brewhouse Efficiency (%): 60
Boil Time (Minutes):      60

Grain Bill
----------------
3.000 kg Liquid Malt Extract - Wheat (66.67%)
0.500 kg Carapils (Dextrine) (11.11%)
0.500 kg Flaked Oats (11.11%)
0.500 kg Wheat Malt (11.11%)

Hop Bill
----------------
20.0 g Centennial Pellet (7% Alpha) @ 60 Minutes (Boil) (0.8 g/L)
20.0 g Zeus Pellet (13.5% Alpha) @ 0 Minutes (Boil) (0.8 g/L)

Misc Bill
----------------
30.0 g Coriander Seed @ 15 Minutes (Boil)

Single step Infusion at 66°C for 60 Minutes.
Fermented at 21°C with 2 Brewferm Blance


Recipe Generated with BrewMate

Λόγω έλλειψης chiller, άργησα πολύ να κρυώσω το γλεύκος. Δυστυχώς έμεινε στον κάδο περίπου 2 ώρες πριν πέσει η blance, η οποία έπεσε τελικά στους 25*. Φοβήθηκα να την αφήσω περισσότερο και ίσως δεν έπρεπε να την αφήσω και τόσο.
Τα λίτρα έγιναν 26,5 με τα παγάκια και το κρύο νερό και η O.G. μόνο 1042. 

Brewmaster

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 3.864
    • Προφίλ
    • Beer & Deli
Απ: AmeriCor Weiss EG
« Απάντηση #1 στις: 22/03/2015, 08:43:41 »
Η αλήθεια είναι ότι το 2ωρο είναι πολύ. Ελπίζω να μην τσίμπησες κάτι.
Turn the page.....

entpettas

  • Full Member
  • ***
  • Μηνύματα: 249
    • Προφίλ
Απ: AmeriCor Weiss EG
« Απάντηση #2 στις: 22/03/2015, 12:20:51 »
Αν σκέπαζες την κατσαρόλα αμέσως μετά το τέλος του βρασμού με το απολυμασμένο καπάκι της και να την άφηνες να κρυώσει και μετά να μετάγγιζες θα ήσουν πιο σίγουρος αλλά και έτσι δεν νομίζω να έχεις πρόβλημα αν ήσουν σχολαστικός με την απολύμανση. ;)

Γιώργος

  • Full Member
  • ***
  • Μηνύματα: 209
    • Προφίλ
Απ: AmeriCor Weiss EG
« Απάντηση #3 στις: 22/03/2015, 14:50:41 »
[/color]
Αν σκέπαζες την κατσαρόλα αμέσως μετά το τέλος του βρασμού με το απολυμασμένο καπάκι της και να την άφηνες να κρυώσει και μετά να μετάγγιζες θα ήσουν πιο σίγουρος αλλά και έτσι δεν νομίζω να έχεις πρόβλημα αν ήσουν σχολαστικός με την απολύμανση. ;)
Απο τα 15 λίτρα υγρών (12 νερό κ 3 lme), έμειναν 8 για τον κάδο. Πίστευα πως με 17 λίτρα νερό + κάτι παγάκια που έριξα, θα ερχόταν στην επιθυμητή θερμοκρασία.

[/color]
Η αλήθεια είναι ότι το 2ωρο είναι πολύ. Ελπίζω να μην τσίμπησες κάτι.
Κι εγώ το ελπίζω Πολ, γιατί δεν θα αντέξω κι άλλη αναποδιά!

Η ζύμωση πάντως, ξεκίνησε 3 ώρες μετά και πάει σφαίρα. θα δείξει.

Γιώργος

  • Full Member
  • ***
  • Μηνύματα: 209
    • Προφίλ
Απ: AmeriCor Weiss EG
« Απάντηση #4 στις: 08/05/2015, 14:04:05 »
Άδικα αγχώθηκα. Όλα πήγαν καλά. Εμφιαλώθηκε και έχει καταναλωθεί ήδη η μισή. Απόλυτα ικανοποιήμενος απο το αποτέλεσμα!