Weiss με Αμερικανικους λυκίσκους (εξ ου και η ονομασία της)
AmeriCor Weiss
Weizen/Weissbier
Recipe Specs
----------------
Batch Size (L): 26.0
Total Grain (kg): 4.500
Total Hops (g): 40.00
Original Gravity (OG): 1.046 (°P): 11.4
Final Gravity (FG): 1.012 (°P): 3.1
Alcohol by Volume (ABV): 4.52 %
Colour (SRM): 3.6 (EBC): 7.0
Bitterness (IBU): 17.0 (Rager)
Brewhouse Efficiency (%): 60
Boil Time (Minutes): 60
Grain Bill
----------------
3.000 kg Liquid Malt Extract - Wheat (66.67%)
0.500 kg Carapils (Dextrine) (11.11%)
0.500 kg Flaked Oats (11.11%)
0.500 kg Wheat Malt (11.11%)
Hop Bill
----------------
20.0 g Centennial Pellet (7% Alpha) @ 60 Minutes (Boil) (0.8 g/L)
20.0 g Zeus Pellet (13.5% Alpha) @ 0 Minutes (Boil) (0.8 g/L)
Misc Bill
----------------
30.0 g Coriander Seed @ 15 Minutes (Boil)
Single step Infusion at 66°C for 60 Minutes.
Fermented at 21°C with 2 Brewferm Blance
Recipe Generated with BrewMate
Λόγω έλλειψης chiller, άργησα πολύ να κρυώσω το γλεύκος. Δυστυχώς έμεινε στον κάδο περίπου 2 ώρες πριν πέσει η blance, η οποία έπεσε τελικά στους 25*. Φοβήθηκα να την αφήσω περισσότερο και ίσως δεν έπρεπε να την αφήσω και τόσο.
Τα λίτρα έγιναν 26,5 με τα παγάκια και το κρύο νερό και η O.G. μόνο 1042.