Μέχρι την πρωταπριλιά που θα έρθουν τα chiller στου Πολ, θα συνεχίσω με extract, για να έχουμε να πίνουμε και το κατιτίς μας. Προσανατολίζομαι λοιπόν στην παρακάτω συνταγή και περιμένω τις διορθώσεις σας.
Leweiss
Weizen/Weissbier
Recipe Specs----------------
Batch Size (L): 25.0
Total Grain (kg): 4.500
Total Hops (g): 40.00
Original Gravity (OG): 1.050 (°P): 12.4
Final Gravity (FG): 1.013 (°P): 3.3
Alcohol by Volume (ABV): 4.91 %
Colour (SRM): 4.3 (EBC): 8.5
Bitterness (IBU): 14.8 (Rager)
Brewhouse Efficiency (%): 70
Boil Time (Minutes): 60
Grain Bill----------------
3.000 kg Liquid Malt Extract - Wheat (66.67%)
0.500 kg Flaked Oats (11.11%)
0.500 kg Munich I (11.11%)
0.500 kg Wheat Malt (11.11%)
Hop Bill----------------
25.0 g Hallertau Mittlefrueh Pellet (4.7% Alpha) @ 60 Minutes (Boil) (1 g/L)
15.0 g Hallertau Mittlefrueh Pellet (4.7% Alpha) @ 0 Days (Dry Hop) (0.6 g/L)
Misc Bill----------------
20.0 g Lemon Peel @ 7 Days (Secondary)
Single step Infusion at 67°C for 60 Minutes.
Fermented at 21°C with 2 Wyeast 3068 - Weihenstephan Weizen
χωρίς σταρτερ.
Recipe Generated with
BrewMateΤο όλο επιχείρημα γίνεται σε 20λιτρη κατσαρόλα.