Αποστολέας Θέμα: Φιάλη διοξειδίου και kegs  (Αναγνώστηκε 10209 φορές)

matrox

• Hero Member
    • Προφίλ
Φιάλη διοξειδίου και kegs
« στις: 24/03/2015, 20:18:07 »
Μόλις τηλεφώνησα σε μία κάβα για φιάλη διοξειδίου και έχουν μόνο 6λίτρες με κόστος 60 ευρώ και για το περιεχόμενο 3,5 ευρώ. Η τιμή νομίζω είναι πολύ καλή αλλά θα προτιμούσα 3λίτρη λόγο μεγέθους.
Για πόσα Kegs 19λίτρα θα θέλει πάλι γέμισμα?
Η μπύρα στο keg πόσο καιρό μπορεί να διατηρηθεί? όσο στο μπουκάλι ή κάνει διαφορά όταν αδειάζουμε και αναπληρώνουμε με διοξείδιο?

www.coffee4u.gr

• Hero Member
  • Γιώργος
    • Προφίλ
Απ: Φιάλη διοξειδίου και kegs
« Απάντηση #1 στις: 24/03/2015, 20:59:16 »
Φίλε Matrox εγώ είχα βρεί με 50 την μπουκάλα και 7 το γέμισμα. Από τότε έχουν περάσει τρία δεκαεννιά λιτρα και ακόμα είμαι σχεδόν full.  Εννοείται ότι χρησιμοποιήθηκε και για ενανθράκωση των παραπάνω.

beerme

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: 26/03/2015, 10:17:33 »
Η τριλιτρη φτανει να σερβιρει και να ενθρακωση γυρω στα 8 19 λιτρα kegs.

billakos

• Newbie
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: 16/06/2015, 15:11:07 »
Kalispera paidia, na rotiso epeido exo kai go keg 19l kai endiaferomai gia mpoukala CO2. Se to kaves mporoume na tis vroume??an na proteinete kamia. Perioxi kentro athinas

www.coffee4u.gr

• Hero Member
  • Γιώργος
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: 16/06/2015, 19:26:53 »
Σε όλες τις κάβες που έχουν βαρέλια μπύρας έχουν και μπουκάλες.  Να τονίσω ότι όποιος θέλει να αγοράσει μπουκάλα δικιά του καινούργια και ίσως πιο βολική καλά κάνει αλλά να έχει υπόψη ότι αυτές πρέπει να βρει και μαγαζί που να στις γεμίζει και συνήθως αυτό κοστίζει περισσότερο από τις κάβες και τις μπουκάλες Αmstel Heineken κλπ.

beerme

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: 17/06/2015, 11:32:56 »
Μπορεις να την γεμιζεις σε καταστημα που κανει αναγομωση πυροσβεστηρων η σε ιατρικα αερια.

ο ενας 3-6 ευρω και ο αλλος 12 περιπου

matrox

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: 03/11/2015, 19:56:58 »
Μπορεις να την γεμιζεις σε καταστημα που κανει αναγομωση πυροσβεστηρων η σε ιατρικα αερια.

ο ενας 3-6 ευρω και ο αλλος 12 περιπου

Έχει κάποια διαφορά το αέριο?

matrox

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: 03/11/2015, 20:47:13 »
Σκέφτομαι κάποια στιγμή στο κοντινό μέλλον (μετά τα Χριστούγεννα) να βάλω κάποια παρτίδα σε ένα μεταχειρισμένο keg που έχω.
Αυτό το keg έχει χαλασμένα όλα του τα λαστιχάκια και ψάχνω να βρώ ανταλακτικά, εκτός από ebay που βρήκα, έχουμε κάποια άλλη εναλακτική?
Έχω αγοράσει και τα κουμπώματα (ball lock) και είμαι επίσεις σε αναζήτηση για όλα τα παρελκόμενα (ρυθμιστή πίεσης με
μανόμετρο, ταχυσύνδεσμο, σωλήνα, βρυσάκι, φιάλη διοξειδίου και ότι άλλο χρειάζεται) αλλά δεν γνωρίζω τι ακριβώς, όπως διάμετρο  για τους σωλήνες διοξειδίου και μπύρας και τι ρυθμιστές κτλ. Έχω βρεί το site αυτό που νομίζω έχει τα πάντα (μέχρι τα λαστιχάκια) αλλά είμαι χαμένος.       http://www.malzmuehle.eu   

kerk216

• Full Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: 03/11/2015, 22:50:44 »
Επειδή & εγω ετοιμάζω το kegerator μου και τον Νοέμβρη που θα είμαι αθήνα θα επισκευτώ το Αττικα, θα με βοηθούσε μια λίστα με το τι χρειάζομαι (πχ τι διάμετρο σωλήνες, ποια βρυσάκια να αποφύγω κλπ), οπότε όποιος έχει ήδη kegerator και χρόνο να μας γράψει κάποια πράγματα θα βοηθούσε πολύ !

matrox

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: 04/11/2015, 09:47:23 »
Αν πας ο ίδιος στο Αττικα θα σε βοηθήσουν οι πωλητές εκεί.

kerk216

• Full Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: 04/11/2015, 10:15:31 »
ΟΚ, ευχαριστώ !

beerme

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: 04/11/2015, 10:25:56 »
Έχει κάποια διαφορά το αέριο?

Βασικα απ οτι μου ειπαν το ιατρικο διοξειδιο ειναι καθαρο κατα 99% ενω το αλλο ειναι 97%-98%.
Ολοι το φτηνο χρησιμοποιουν.

beerme

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: 04/11/2015, 10:27:23 »
Επειδή & εγω ετοιμάζω το kegerator μου και τον Νοέμβρη που θα είμαι αθήνα θα επισκευτώ το Αττικα, θα με βοηθούσε μια λίστα με το τι χρειάζομαι (πχ τι διάμετρο σωλήνες, ποια βρυσάκια να αποφύγω κλπ), οπότε όποιος έχει ήδη kegerator και χρόνο να μας γράψει κάποια πράγματα θα βοηθούσε πολύ !

Στην Αττικα θα βρεις ολα οσα θα σου χρειαστουν.

matrox

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: 12/11/2015, 18:44:24 »
Άντε να τελειώνουμε με αυτά επιτέλους.

Οι ταχυσύνδεσμοι John Guest για kegs, είναι οι ίδιοι που χρησιμοποιούνται για την αντίστροφη όσμοση?
Τι εσωτερική διάμετρο έχουν οι σωλήνες διοξειδίου και μπύρας για Cornelius Couple?
Μπορώ να χρησιμοποιήσω συνδέσεις και σωληνάκια αντίστροφης όσμοσης για διοξείδιο και μπύρα? τι διάμετρο?

beerme

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #14 στις: 13/11/2015, 15:55:04 »
Οι ταχυσυνδεσμοι για την ΑΟ ειναι πολυ στενοι και δεν κανουν για μπυρα (πολυ αφρος) και για το διοξειδιο φοβαμαι οτι δεν αντεχουν την πιεση.

Αν θυμαμαι καλα οι σωληνες που εχει η Αττικα πρεπει να ειναι 9mm. Το μονο ελάττωμα αν θες που εχουν ειναι οτι δεν ειναι ιδιαιτερα ευκαμπτοι αλλα ειναι ανθεκτικοι.