δοκίμασα αυτή τη συνταγή για Σιμιγδαλένιο χαλβά με μπύρα:
http://beerbartender.gr/chalvas-with-beer/Χρησιμοποίησα μία APA δική μου στην οποία έχει πέσει παραπάνω munich III αλλά και νερό με αποτέλεσμα να μην έχει καλό σώμα και γενικά να μην είναι και η καλύτερη μου μπύρα. Από άρωμα όμως είναι καλή.
δύο σχόλια για το αποτέλεσμα. 1) η μπύρα πάει πολύ στον χαλβά!! 2) Βγήκε
υπερβολικά γλυκός σε σημείο που 2 κουταλιές είναι πλήρες γεύμα.
Συμπέρασμα, θα τον ξαναδοκιμάσω με 300 γραμμάρια ζάχαρη αντι για 500. Θα έχει ενδιαφέρον να γίνει με μία πιο hoppy μπύρα.
P.S. αν δεν ανοίγει το link, αυτή είναι η συνταγή και παίρνει το πολύ μισή ώρα:
600g μπύρα ξανθιά Ale ή Weiss
525g ζάχαρη
490g σιμιγδάλι ψιλό
180g λάδι
Χύνουμε την μπύρα σε μια κατσαρόλα και την αφήνουμε να ξεθυμάνει. Ρίχνουμε τη ζάχαρη και βράζουμε μέχρι να γίνει σιρόπι.
Στη συνέχεια καβουρδίζουμε το σιμιγδάλι με το λάδι σε μια κατσαρόλα, μέχρι να πάρει χρώμα.
Περιχύνουμε με το σιρόπι μπύρας σε δόσεις κι ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να ομογενοποιηθούν. Μόλις γίνει ένα σφιχτό μείγμα που ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας είναι έτοιμο να τοποθετηθεί σε μια φόρμα του κέικ ή μικρότερα φορμάκια/τσέρκια.
Αφήνουμε να κρυώσει, αναποδογυρίζουμε και απολαμβάνουμε!