Αποστολέας Θέμα: WEISS BEER ‘’<CLONE>’’ RECIPE ΓΙΑ ΜΧ (?)  (Αναγνώστηκε 2041 φορές)

JOHN_BEER

  • Newbie
  • *
  • Μηνύματα: 20
    • Προφίλ
WEISS BEER ‘’<CLONE>’’ RECIPE ΓΙΑ ΜΧ (?)
« στις: 06/05/2015, 17:07:35 »
Αν καταλάβατε από τον τίτλο, ψάχνω για μια συνταγή Weiss στα 15 λίτρα…
Έχω μια 25 άρα μαρμίτα και αν γίνεται θέλω να κάνω MX.

Υπάρχει η δυνατότητα, με κάποια ΜΧ συνταγή να πάρω από το κατάστημα βύνες και LME & DME για να πλησιάσω στην γεύση – σώμα – άρωμα όσο περισσότερο γίνεται την Alpha Weiss ή ακόμα καλύτερα την Βεργίνα Weiss για παράδειγμα??

Αν αυτά που ζητάω είναι λάθος, μη με αποπάρετε !!  :) :)

Ευχαριστώ προκαταβολικά

Ronin

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 1.853
  • Σωτήρης
    • Προφίλ
Απ: WEISS BEER ‘’<CLONE>’’ RECIPE ΓΙΑ ΜΧ (?)
« Απάντηση #1 στις: 06/05/2015, 18:34:35 »
Αν καταλάβατε από τον τίτλο, ψάχνω για μια συνταγή Weiss στα 15 λίτρα…
Έχω μια 25 άρα μαρμίτα και αν γίνεται θέλω να κάνω MX.

Υπάρχει η δυνατότητα, με κάποια ΜΧ συνταγή να πάρω από το κατάστημα βύνες και LME & DME για να πλησιάσω στην γεύση – σώμα – άρωμα όσο περισσότερο γίνεται την Alpha Weiss ή ακόμα καλύτερα την Βεργίνα Weiss για παράδειγμα??

Αν αυτά που ζητάω είναι λάθος, μη με αποπάρετε !!  :) :)

Ευχαριστώ προκαταβολικά

Κατ' αρχήν με 25άρα μαρμίτα κάνεις MX με μεγάλη άνεση.
Και παραπέρα πας, αλλά δεν είναι για τώρα.

Όσον αφορά τη συνταγή, οι μπύρες που ψάχνεις είναι αρκετά απλές.
Αν ρίξεις μιά ματιά στις συνταγές του φόρουμ θα βρείς πολλές πιό ενδιαφέρουσες επιλογές.
π.χ https://www.beerdeli.gr/forum/index.php/topic,307.0.html , https://www.beerdeli.gr/forum/index.php/topic,90.0.html

Διαφορετικά, όταν θα πάς για υλικά θα σου βγάλει ο Brew επιτόπου τη συνταγή.
« Τελευταία τροποποίηση: 06/05/2015, 18:39:28 από Ronin »
May the Yeast be with you!

JOHN_BEER

  • Newbie
  • *
  • Μηνύματα: 20
    • Προφίλ
Απ: WEISS BEER ‘’<CLONE>’’ RECIPE ΓΙΑ ΜΧ (?)
« Απάντηση #2 στις: 07/05/2015, 08:13:07 »
Ουσιαστικά, είναι σχετικά εύκολο να βγάλω κλώνο της Βεργίνα για παράδειγμα από ότι καταλαβαίνω.
Αυτό είναι πολύ καλό..
Όσο για τα παραπάνω που μπορώ να κάνω με την 25άρα μαρμίτα, θα ήθελα να μάθω τι ακριβώς..

Τώρα, με τις θερμοκρασίες που έχω στο σπίτι 25-26 βαθμούς, ίσως και 27 παίζει να γίνεται σωστή ζύμωση ??

Ronin

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 1.853
  • Σωτήρης
    • Προφίλ
Απ: WEISS BEER ‘’<CLONE>’’ RECIPE ΓΙΑ ΜΧ (?)
« Απάντηση #3 στις: 07/05/2015, 09:28:55 »
Ουσιαστικά, είναι σχετικά εύκολο να βγάλω κλώνο της Βεργίνα για παράδειγμα από ότι καταλαβαίνω.
Αυτό είναι πολύ καλό..
Όσο για τα παραπάνω που μπορώ να κάνω με την 25άρα μαρμίτα, θα ήθελα να μάθω τι ακριβώς..

Τώρα, με τις θερμοκρασίες που έχω στο σπίτι 25-26 βαθμούς, ίσως και 27 παίζει να γίνεται σωστή ζύμωση ??

Δεν ξέρω αν θα βγεί κλώνος της Βεργίνα Weiss, αλλά μπορεί να βγει, τουλάχιστον, αντίστοιχη.

Με 25 λίτρα μαρμίτα κάνεις άνετα PM (partial Mash).
Για all grain είναι δύσκολο, αλλά για pm φτάνει άνετα.

Με τις θερμοκρασίες που περιγράφεις υπάρχει θέμα.
Αν έχεις 26 βαθμούς στο χώρο η ζύμωση θα γίνει 28+.
Το είχα κάνει παλιά και βγήκε σχετικά οκ, αλλά σωστό δεν είναι.
Δεν έχεις κανένα χώρο λίγο πιό δροσερό?
Υπάρχουν γιατροσόφια (κάδος σε λεκάνη με νερό και βρεγμένες πετσέτες) αλλά είναι μπελάς και με μέτρια αποτελεσματικότητα.
« Τελευταία τροποποίηση: 07/05/2015, 09:31:19 από Ronin »
May the Yeast be with you!

DIVER

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 1.297
    • Προφίλ
Απ: WEISS BEER ‘’<CLONE>’’ RECIPE ΓΙΑ ΜΧ (?)
« Απάντηση #4 στις: 07/05/2015, 09:31:09 »
Τώρα, με τις θερμοκρασίες που έχω στο σπίτι 25-26 βαθμούς, ίσως και 27 παίζει να γίνεται σωστή ζύμωση ??

Όχι.

JOHN_BEER

  • Newbie
  • *
  • Μηνύματα: 20
    • Προφίλ
Απ: WEISS BEER ‘’<CLONE>’’ RECIPE ΓΙΑ ΜΧ (?)
« Απάντηση #5 στις: 07/05/2015, 10:13:09 »
Θα βρω άλλο χώρο που πιθανών να έχει τις ζεστές μέρες 23-24 βαθμούς max.
Αν όχι, με κόβω να βάζω πετσέτες βρεγμένες και τέτοια. Μάλλον για αυτό σε ένα batch που έχω στους 25 βαθμούς θερμοκρασία κάδου, σταμάτησαν οι μπουρμπουλήθρες σε 2 μέρες. Πρέπει να είχε βίαιη ζύμωση..λόγω υψηλής θερμοκρασίας

Το ότι μπορώ να βγάλω αντίστοιχη της Βεργίνα, με καλύπτει απόλυτα.

Όσο για PM & τέτοια, είναι τα επόμενα..βήματα που θα κάνω.

Άρα θα βρω χώρο και βουρ για συνταγή