Ουσιαστικά, είναι σχετικά εύκολο να βγάλω κλώνο της Βεργίνα για παράδειγμα από ότι καταλαβαίνω.
Αυτό είναι πολύ καλό..
Όσο για τα παραπάνω που μπορώ να κάνω με την 25άρα μαρμίτα, θα ήθελα να μάθω τι ακριβώς..
Τώρα, με τις θερμοκρασίες που έχω στο σπίτι 25-26 βαθμούς, ίσως και 27 παίζει να γίνεται σωστή ζύμωση ??
Δεν ξέρω αν θα βγεί κλώνος της Βεργίνα Weiss, αλλά μπορεί να βγει, τουλάχιστον, αντίστοιχη.
Με 25 λίτρα μαρμίτα κάνεις άνετα PM (partial Mash).
Για all grain είναι δύσκολο, αλλά για pm φτάνει άνετα.
Με τις θερμοκρασίες που περιγράφεις υπάρχει θέμα.
Αν έχεις 26 βαθμούς στο χώρο η ζύμωση θα γίνει 28+.
Το είχα κάνει παλιά και βγήκε σχετικά οκ, αλλά σωστό δεν είναι.
Δεν έχεις κανένα χώρο λίγο πιό δροσερό?
Υπάρχουν γιατροσόφια (κάδος σε λεκάνη με νερό και βρεγμένες πετσέτες) αλλά είναι μπελάς και με μέτρια αποτελεσματικότητα.