Θέλοντας να τεστάρω τον εξοπλισμό (75λιτρη μαρμίτα, wortchiller, εξάτμιση, χρόνους παγώματος κλπ), πριν κάνω το πρώτο μου ΒΙΑΒ, είπα να κάνω ενα EG, μιάς και είχα τα υλικά.
Honweiss
Weizen/Weissbier
Recipe Specs----------------
Batch Size (L): 27.0
Total Grain (kg): 5.000
Total Hops (g): 30.00
Original Gravity (OG): 1.051 (°P): 12.6
Final Gravity (FG): 1.011 (°P): 2.8
Alcohol by Volume (ABV): 5.19 %
Colour (SRM): 3.7 (EBC): 7.2
Bitterness (IBU): 11.8 (Rager)
Brewhouse Efficiency (%): 65
Boil Time (Minutes): 60
Grain Bill----------------
3.000 kg Liquid Malt Extract - Wheat (60%)
1.000 kg Wheat Malt (20%)
0.500 kg Carapils (Dextrine) (10%)
0.500 kg Honey (10%)
Hop Bill----------------
20.0 g Hallertau Mittlefrueh Pellet (4.7% Alpha) @ 60 Minutes (Boil) (0.7 g/L)
10.0 g Hallertau Mittlefrueh Pellet (4.7% Alpha) @ 5 Minutes (Boil) (0.4 g/L)
Misc Bill----------------
10.0 g Irish Moss @ 10 Minutes (Boil)
Single step Infusion at 66°C for 60 Minutes.
Fermented at 21°C with 2 Brewferm Blance
Notes----------------
6/5/15
Honweiss
27 λίτρα στη μαρμίτα στους 68 (έβαλα λίγο γιατί δεν ήξερα τι evaporation θα έχω)
15.50 Εισαγωγή βυνών για 50 λεπτά στους 66
16.40 Αύξηση στους 75 για 10 λεπτά - αφαίρεση σάκου
16.55 Προσθήκη 1.5 λίτρα LME WHEAT
17.17 Βρασμός
17.17 Προσθήκη 20 γρ. Hallertau Mittlefrueh για 1 ώρα
18.07 Προσθήκη 500 γρ. μέλι αραιωμένο σε ζεστό νερό για 10 λεπτά
18.07 Προσθήκη 10 γρ. irish moss για 10 λεπτά
18.12 Προσθήκη 10 γρ. Hallertau Mittlefrueh για 5 λεπτά
18.17 Σβήσιμο
18.17 Προσθήκη 1.5 λίτρα LME WHEAT
18.20 Έναρξη παγώματος γλεύκους
19.10 Τέλος παγώματος. 22 λίτρα, Θερμοκρασία 29 (θερμοκρασία νερού 22) κατανάλωση νερού
ίσως και 200 λίτρα!!!
O.G. 1048 στους 27 Λίτρα στον κάδο 26.5
2 φακελάκια Blance
Recipe Generated with
BrewMateΠολύ νερό ρε παιδιά. Σίγουρα παίζει η ζέστη των ημερών. Αλλά και πάλι, πολύ νερό!!
Κατά τα άλλα, νομίζω πως βρίσκομαι σε θέση να τολμήσω το επόμενο στάδιο!!!
