Αποστολέας Θέμα: Τωρα που χειμωνιασε τι κανουμε?  (Αναγνώστηκε 2555 φορές)

bilbizas

  • Full Member
  • ***
  • Μηνύματα: 174
    • Προφίλ
Τωρα που χειμωνιασε τι κανουμε?
« στις: 22/11/2011, 22:46:54 »
Τώρα που χειμώνιασε λοιπόν και η θερμοκρασία μέσα στο δωματιο είναι γύρω στους 15 (μπορει και πιο κάτω), όταν το καλορυφερ είναι κλειστό, μπορώ να φτιάξω μπύρα με μαγια blance ή να βρω καμια άλλη που να ζυμώνεται σ' αυτές τις θερμοκρασίες και ν αφήσω τη blance για το καλοκαίρι???

kostass

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 646
    • Προφίλ
Απ: Τωρα που χειμωνιασε τι κανουμε?
« Απάντηση #1 στις: 23/11/2011, 01:04:44 »
γενικά με θερμοκρασία δωματίου 15 βαθμούς μπορείς άνετα να ζυμώσεις στους 18+ διότι κατα την ζύμωση παράγεται κάμποση θερμότητα που ψιλοδιατηρεί την θερμοκρασία σταθερή ακόμα και με χαμηλότερη θερμοκρασία περιβάλλοντος οπότε μην ανησυχείς τόσο πολύ.

DIVER

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 1.297
    • Προφίλ
Απ: Τωρα που χειμωνιασε τι κανουμε?
« Απάντηση #2 στις: 23/11/2011, 12:49:05 »
Συμφωνώ με τον Κώστα(ςς). Εγώ με θερμοκρασία σπιτιού 16 ζυμώνω στους 18.
Αν θες να έχεις ήσυχο το κεφάλι σου όσον αφορά τη μαγιά, χρησιμοποίησε US-05 που ζυμώνει άνετα και στους 15.

Brewmaster

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 3.851
    • Προφίλ
    • Beer & Deli
Απ: Τωρα που χειμωνιασε τι κανουμε?
« Απάντηση #3 στις: 23/11/2011, 16:51:14 »
Όλες οι μαγιές της Fermentis ζυμώνουν απο τους 15, οπότε μην αγχώνεσαι. Αυτές του κιτ, αισθάνονται "άνετα" απο τους 17 και πάνω, οπότε λογικά είσαι και εκεί καλυμμένος.

Πάντως καλό είναι να έχεις και 1-2 μαγιές καβάντζα, τζάστ ιν κέϊς  ^-^ ^-^ ^-^ ^-^
Turn the page.....

bilbizas

  • Full Member
  • ***
  • Μηνύματα: 174
    • Προφίλ
Απ: Τωρα που χειμωνιασε τι κανουμε?
« Απάντηση #4 στις: 23/11/2011, 23:15:48 »
Τι ενοείς μαγιές καβάτζα? Αν δεν αρχίσει να ζυμώνει η μία να ρίξω άλλη?

kostass

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 646
    • Προφίλ
Απ: Τωρα που χειμωνιασε τι κανουμε?
« Απάντηση #5 στις: 23/11/2011, 23:40:43 »
Τι ενοείς μαγιές καβάτζα? Αν δεν αρχίσει να ζυμώνει η μία να ρίξω άλλη?

ναι