Η μαύρη και η καστανή ζάχαρη του εμπορίου συνήθως είναι λευκή ζάχαρη με προσθήκη μελάσσας, μέχρι 4,5% η καστανή,μέχρι 6,5% η μαύρη
κατ'όγκο. Κατά βάρος μέχρι 10%.( Βικιπαιδεία).
Η "πιο γνήσια", είναι ζάχαρη λιγότερο ραφιναρισμένη, κρατώντας υποτίθεται μεγαλύτερο ποσοστό από το χυμό του ζαχαροκάλαμου που είναι η πρώτη ύλη για την παραγωγή της.
Αν θέλεις λοιπόν πιο έντονο άρωμα,επειδή η ποσότητα που θα χρησιμοποιήσεις δεν είναι μεγάλη, θα πρότεινα να χρησιμοποιήσεις μαύρη ζάχαρη,κάνοντας τις ανάλογες προσαρμογές, πάντα με προσοχή.
Εχω χρησιμοποιήσει μαύρη ζάχαρη ( συγκεκριμένα Muscovado ), αλλά στη συνταγή, όχι στην εμφιάλωση και μου άρεσε πολύ το αποτέλεσμα.
Εχε επίσης υπ'όψην σου ότι ανάλογα την ποσότητα που θα χρησιμοποιήσεις θα έχεις και λίγο πιο σκούρα μπύρα.
Αν πάντως το κάνεις, περιμένω εντυπώσεις.