μετά από καιρό βρήκα τον χρόνο να το δοκιμάσω με αυτή την συνταγή:
https://www.beerdeli.gr/forum/index.php/topic,1371.msg18245.html#msg18245οι εντυπώσεις είναι άριστες:
1) πολύ ευκολο στην χρήση. Διαβάζοντας και ακολουθώντας τις οδηγίες για το καθάρισμα ουσιαστικά μέσα σε μία ώρα έχεις δοκιμάσει όλες τις λειτουργίες του.
2) όλα πήγαν ρολόι. ακολούθησα τις οδηγίες και πήρα FG 1,042 αντί για 1,043. Πήρα ακριβώς τα λίτρα που περίμενα στον κάδο.
3) οι χρόνοι είναι πολύ καλοί. χρειάστηκαν 23 λεπτά για να φτάσει στην θερμοκρασία mashing (68 C). Ελάχιστα λεπτά για mashout (75C). με το στήριγμα του κάδου που έχει το sparging έγινε εύκολο (εκεί μόνο χρειάζεται να βρείτε τρόπο / δοχείο για να ζεστάνετε το νερό).
μετά το sparge πήρε περίπου 30 λεπτά για να φτάσει σε βρασμό.
Το Chiller χρειάστηκε γύρω στα 20 -25 λεπτά για να ρίξει τη θερμοκρασία στους 26-27.
Συνολικά με τα καθαρίσματα μου πήρε 6 ώρες (10:30 - 16:30) αλλά ήταν η πρώτη φορά και κάθε βήμα έγινε προσεκτικά. Θεωρώ οτι σε 2-3 βρασιές θα βελτιώσω τον χρόνο.
μοναδική μου έννοια είναι το καθάρισμα μετά. επειδή έχει και τα ηλεκτρικά στοιχεία επάνω δεν μπορείς να το πετάξεις και μέσα στην μπανιέρα... Είμαι και λίγο ψυχάκιας με την καθαριότητα οπότε αυτό με δυσκολεύει
Αλλά ακόμα και έτσι μου πήρε καμια ώρα το καθάρισμα.
Αύριο θα γίνει και νέα βρασιά με επιβλέποντα Ronin οπότε να περιμένετε και νέα σχόλια!