Αποστολέας Θέμα: Βοήθεια με οδηγίες  (Αναγνώστηκε 9253 φορές)

nick113

  • Sr. Member
  • ****
  • Μηνύματα: 250
    • Προφίλ
Απ: Βοήθεια με οδηγίες
« Απάντηση #30 στις: 13/09/2015, 22:44:10 »
Επειδή αύριο εμφιαλώνω  επανέρχομαι στη ερώτηση παραπάνω. Πέταξα το κουτί της Μπύρας και δεν ξέρω ποση δεξτρόζη έλεγε για εμφιάλωση
Ξέρει κάποιος;;

 Muntons Export pilsner
Για τα 23 λιτρα χρειαζονται 180 γραμμαρια δεξτροζης. Δηλαδη περιπου 8 γραμμαρια στο λιτρο. Οποτε αν εχεις πχ 20 λιτρα θελεις 160 γραμμαρια.

Brewmaster

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 3.864
    • Προφίλ
    • Beer & Deli
Απ: Βοήθεια με οδηγίες
« Απάντηση #31 στις: 14/09/2015, 12:18:50 »
Με  180γρ θα είσαι οκ. Αν αγαπάς το ανθρακικό, βάλε 190γρ
Turn the page.....

mihalis19

  • Newbie
  • *
  • Μηνύματα: 30
    • Προφίλ
Απ: Βοήθεια με οδηγίες
« Απάντηση #32 στις: 14/09/2015, 19:25:29 »
Τέλεια! Ευχαριστώ όλους και πάλι!! Δοκίμασα λίγο την μπύρα και νομίζω έχει πολύ καλή γεύση! Απλά είναι σαν ξεθυμασμένη. Λογικό αφού δεν έχει ανθρακικό και επίσης δεν έχει κάνει την τελική ζύμωση! Όμως νομίζω ότι θα εχω ένα καλό αποτέλεσμα! :-)

mihalis19

  • Newbie
  • *
  • Μηνύματα: 30
    • Προφίλ
Απ: Βοήθεια με οδηγίες
« Απάντηση #33 στις: 14/09/2015, 22:58:47 »
'Εχουμε επιτυχώς μέχρι στιγμής 44 μπουκάλια 500ml και μερικά διάφανα 330 από τα οποία ήθελα να δω το χρώμα.
Αυτά τα εμφιάλωσα τελευταία και πήρα ελάχιστο κατακάθι ίσως είναι λίγο πιο κίτρινα σε σχέση με τα υπόλοιπα.

Για πείτε μου κάποια παρατήρηση αν βλέπετε κάτι.

pelargos

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 1.054
  • Δημήτρης
    • Προφίλ
Απ: Βοήθεια με οδηγίες
« Απάντηση #34 στις: 14/09/2015, 23:43:51 »
Άρχισε να ετοιμάζεις τα λουκάνικα.
Παρατήρηση θα έχει μετά τη δοκιμή  O0

mihalis19

  • Newbie
  • *
  • Μηνύματα: 30
    • Προφίλ
Απ: Βοήθεια με οδηγίες
« Απάντηση #35 στις: 21/09/2015, 17:05:08 »
Έχουν περάσει 7 μέρες από την μέρα της εμφιάλωσης και εκτός ψυγείου ακόμα . Λέω για άλλες 7 μέρες εκτός ψυγείου και μετά ψυγείο.
Ερώτηση : το ανθρακικό πως καταλαβαίνουμε ότι έχει δημιουργηθεί! Υπάρχει κάποιος τρόπος;;

nick113

  • Sr. Member
  • ****
  • Μηνύματα: 250
    • Προφίλ
Απ: Βοήθεια με οδηγίες
« Απάντηση #36 στις: 21/09/2015, 19:11:51 »
Έχουν περάσει 7 μέρες από την μέρα της εμφιάλωσης και εκτός ψυγείου ακόμα . Λέω για άλλες 7 μέρες εκτός ψυγείου και μετά ψυγείο.
Ερώτηση : το ανθρακικό πως καταλαβαίνουμε ότι έχει δημιουργηθεί! Υπάρχει κάποιος τρόπος;;
Φιλε μιχαλη αυτη την απορια ειχα κ εγω αλλα δεν υπαρχει καποιος τροπος για να το καταλαβεις. Μονο οταν ανοιξεις κανα μπουκαλακι θα το καταλαβεις. Παντως πιστευω δε θα εχεις κανενα προβλημα.

Ronin

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 1.853
  • Σωτήρης
    • Προφίλ
Απ: Βοήθεια με οδηγίες
« Απάντηση #37 στις: 21/09/2015, 19:17:25 »
Σωστός. Άστες έξω άλλη μια βδομάδα.
Στις δεκαπέντε μέρες πρέπει να είσαι έτοιμος.

Το ανθρακικό δεν μπορείς να το μετρήσεις με ακρίβεια.
Απο το μπουκάλι βλέπεις λίγο πως πάει απο φυσαλίδες.
Βέβαια, αυτό σου δείχνει μόνο τα ακραία φαινόμενα.
Επίσης, κάποια στιγμή θυσιάζεις ένα μπουκάλι για την πρώτη "άγουρη" δοκιμή για να δείς πως πηγαίνει σε όλα τα επίπεδα (ενανθράκωση, άρωμα, γεύση)
May the Yeast be with you!

mihalis19

  • Newbie
  • *
  • Μηνύματα: 30
    • Προφίλ
Απ: Βοήθεια με οδηγίες
« Απάντηση #38 στις: 22/09/2015, 07:36:15 »
Ok! Θα τις αφήσω λίγο ακόμα και το βλέπω την άλλη βδομάδα με ένα μπουκαλι! 
Θα δούμε!
Απορία: στις γλάστρες κάνει καλό η μπίρα;;;; Χαχαχαχαχχαχααχ

Ronin

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 1.853
  • Σωτήρης
    • Προφίλ
Απ: Βοήθεια με οδηγίες
« Απάντηση #39 στις: 22/09/2015, 08:58:01 »
Ου...Χωράφι ολόκληρο ποτίζεις :P
May the Yeast be with you!

mihalis19

  • Newbie
  • *
  • Μηνύματα: 30
    • Προφίλ
Απ: Βοήθεια με οδηγίες
« Απάντηση #40 στις: 24/07/2020, 20:33:31 »
5 χρονια μετά η επιστροφή..
Έφτιαξα σήμερα κιτ brewferm pilsner.
Όλα πήγαν καλά και η διαδικασια ήταν πολύ πιο εύκολη.
Την πρώτη φορα ειχα κάνει πολλά περιτά βήματα.
Όλα πήγαν σύμφωνα με τις οδηγίες.
Με τοσο αποστείρωση που έκανα νομιζω πιο πολύ OXI θα πιω παρα μπυρα 🤣

Μέτρηση αρχικής πυκνότητας 1040 και υπομονή τώρα.
Θυμάστε μου κάτι. Μόλις έρθει η ώρα για εμφιάλωση.
Θυμαμαι αφήνω τα μπουκάλια εκτός ψυγείου για 10 μέρες και μετά ψυγείο? Για πόσο καιρό?

Brewmaster

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 3.864
    • Προφίλ
    • Beer & Deli
Απ: Βοήθεια με οδηγίες
« Απάντηση #41 στις: 25/07/2020, 10:10:18 »
Για 10-15 μερες εκτός για να γίνει η 2η ζύμωση και μετά τα μεταφέρεις ψυγείο (αν εχεις) για άλλο τόσο μίνιμουμ.
Turn the page.....

mihalis19

  • Newbie
  • *
  • Μηνύματα: 30
    • Προφίλ
Απ: Βοήθεια με οδηγίες
« Απάντηση #42 στις: 26/07/2020, 10:26:17 »
Οκ. Επίσης την θερμοκρασία πως την βλέπω? Η ταινία του κουβα
Λέει

Μπλε 26
Πράσινο 27
Καφε 28

Πιο αποντα 3 ειναι σωστά?πάντως αυτό που είδα είναι ότι όταν εφτιαξα την μπύρα μέτρησα θερμοκρασία με θερμομετρο υδραργυρου νομιζω το ειχε το κιτ η το ειχα πάρει ξεχωριστά και το θερμομετρο ελεγε 22 και η ταινία του κουβα 26 με 27

Επίσης κάτι ακόμα
 Θα χρησιμοποιήσω μπουκάλια παλιά τα οποία έχουν χρησιμοποιηθεί πάλι αλλα ειναο βρώμικα.  Οκ θα τα πλύνω και θα τα τρίψω με βούρτσα μέσα αλλα πως θα βάλω και ΟΧΙ μέσα μετά το αρχικό πλύσιμο? Κουτάλι κουτάλι σε κάθε μπουκάλι? Πως το κάνετε?
« Τελευταία τροποποίηση: 26/07/2020, 11:02:47 από mihalis19 »

Brewmaster

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 3.864
    • Προφίλ
    • Beer & Deli
Απ: Βοήθεια με οδηγίες
« Απάντηση #43 στις: 27/07/2020, 13:08:46 »
Σαν θερμοκρασία κράτα το 27 που είναι και ο μεσος όρος.
Οι παλίες φιάλες θέλουν καλή απολύμανση και τρίψιμο, βαλε απολυμαντικό στο κάδο και απο το βρυσάκι θα βάζεις λίγο απολυμαντικό, θα το κουνας και μετά θα το αδείαζεις.
Μελλοντικά θα σε διευκολύνει απίστευτα αυτό: https://www.beerdeli.gr/product/psekastiras-fialon/
Turn the page.....

mihalis19

  • Newbie
  • *
  • Μηνύματα: 30
    • Προφίλ
Απ: Βοήθεια με οδηγίες
« Απάντηση #44 στις: 27/07/2020, 14:37:59 »
Αυτό είχα δει. σίγουρα θα το παρω.