Αποστολέας Θέμα: Ηλιοκαμένη - Irish Red(?) Ale  (Αναγνώστηκε 8269 φορές)

pelargos

• Hero Member
  • Δημήτρης
    • Προφίλ
Απ: Ηλιοκαμένη - Irish Red(?) Ale
« Απάντηση #15 στις: 24/09/2015, 15:19:55 »
Για να βγάλεις σωστά συμπεράσματα πρέπει να περιμένεις. Αν τη δοκιμάσεις όταν θα είναι έτοιμη και πάλι σου φαίνεται λίγο το σώμα, μπορείς να κάνεις διάφορα για να το αυξήσεις την επόμενη φορά. Πάντως νομίζω οι crystal βυνες είναι το 16% της συνολικής ποσότητας. ΝΟμίζω είναι υπέρ-αρκετές. Περιμένεις και βλέπεις.

nick113

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: 24/09/2015, 17:35:33 »
Για να βγάλεις σωστά συμπεράσματα πρέπει να περιμένεις. Αν τη δοκιμάσεις όταν θα είναι έτοιμη και πάλι σου φαίνεται λίγο το σώμα, μπορείς να κάνεις διάφορα για να το αυξήσεις την επόμενη φορά. Πάντως νομίζω οι crystal βυνες είναι το 16% της συνολικής ποσότητας. ΝΟμίζω είναι υπέρ-αρκετές. Περιμένεις και βλέπεις.
Οκ. Θα ακολουθησω τη συμβουλη σου. Αναμονη. Οποτε νεα σε κανα μηνα μετα την πρωτη δοκιμη.

GeorgeV.

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: 25/09/2015, 00:46:04 »
Να σου πω την αληθεια ψιλοαπογοητευτηκα χθες. Το σωμα ηταν ελαχιστο ενω η βανιλια που βαλαμε ανυπαρκτη. Αυτο ειναι που με χαλασε. Εν πασει περιπτωσει εμφιαλωνουμε κ σε κανα μηνα ελπιζω τα νεα να ειναι καλυτερα...

σε τι μορφή βαλατε βανίλια και σε ποιο στάδιο(βρασιμο/2ο καδο)?

nick113

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: 25/09/2015, 06:40:38 »
Να σου πω την αληθεια ψιλοαπογοητευτηκα χθες. Το σωμα ηταν ελαχιστο ενω η βανιλια που βαλαμε ανυπαρκτη. Αυτο ειναι που με χαλασε. Εν πασει περιπτωσει εμφιαλωνουμε κ σε κανα μηνα ελπιζω τα νεα να ειναι καλυτερα...

Δυο ξυλακια σπασμενα 15λεπτα στο βρασιμο.

Brewmaster

• Administrator
  • Hero Member
    • Προφίλ
    • Beer & Deli
« Απάντηση #19 στις: 25/09/2015, 10:06:26 »

Όταν λες "σπασμένα", τι εννοείς; Τα έκοψες στη μέση; Τα στικ βανίνιας θέλουν σκίσιμο απο το ένα άκρο έως το άλλο, αλλιώς δεν βγαίνει το άρωμα.
Turn the page.....

Ronin

• Hero Member
  • Σωτήρης
    • Προφίλ
« Απάντηση #20 στις: 25/09/2015, 11:53:52 »

Όταν λες "σπασμένα", τι εννοείς; Τα έκοψες στη μέση; Τα στικ βανίνιας θέλουν σκίσιμο απο το ένα άκρο έως το άλλο, αλλιώς δεν βγαίνει το άρωμα.

Μα καλά, παίζει βανίλια σε Red Irish?
Μήπως καλύτερα που δεν βγήκε το άρωμα τελικά?
May the Yeast be with you!

GeorgeV.

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #21 στις: 25/09/2015, 11:54:36 »

Και πρέπει να ναι φρέσκα...όχι ξεραμενα.

Μπορείς να βάλεις και στον 2ο κάδο... Θα σου δώσουν πολύ άρωμα...αλλά έτσι όπως είπε ο Πολ.

GeorgeV.

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #22 στις: 25/09/2015, 11:55:47 »

Μα καλά, παίζει βανίλια σε Red Irish?
Μήπως καλύτερα που δεν βγήκε το άρωμα τελικά?

Γιατί όχι? Η βανιλια πάει παντού

Ronin

• Hero Member
  • Σωτήρης
    • Προφίλ
« Απάντηση #23 στις: 25/09/2015, 11:57:40 »
Εχω μιά επιφύλαξη, αλλά φυσικά το γούστο είναι προσωπική υπόθεση.  :)

pelargos

• Hero Member
  • Δημήτρης
    • Προφίλ
« Απάντηση #24 στις: 27/09/2015, 14:03:41 »
Εμφιάλωσα κι εγώ τελικά, χθες.
Το χρώμα είναι στο καφέ του μπουκαλιού :)

nick113

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #25 στις: 19/10/2015, 14:06:05 »
Εμφιάλωσα κι εγώ τελικά, χθες.
Το χρώμα είναι στο καφέ του μπουκαλιού :)
Φιλε δημητρη εκανες καμια δοκιμη; η δικια μου μας ψιλοαπογοητευσε.

pelargos

• Hero Member
  • Δημήτρης
    • Προφίλ
« Απάντηση #26 στις: 19/10/2015, 14:20:32 »
Αν έκανα; Προσπαθώ να κρατηθώ. Έχω πιει κάμποσα 330ml.
Είναι πολύ ωραία. Δεν ξέρω αν μοιάζει με irish red ale, μιας και δεν έχω μέτρο σύγκρισης.
Ο αφρός είναι κάπως κρεμώδης και πολύ σταθερός. Είναι γλυκιά, ενώ το roasted φαίνεται χωρίς να είναι βαρύ. Η αίσθηση του καφέ νομίζω αντισταθμίζει το κάπως μεγάλο σώμα.
Σε γενικές γραμμές είναι πολύ δροσιστική και ευκολόπιωτη. Σίγουρα θα την ξαναφτιάξω.

Ναι, το διάβασα πως απογοητευτήκατε. Πάντως δώστης λίγο χρόνο ακόμα. Ποτέ δεν ξέρεις.
Ίσως δεν έχει αναδειχθεί ακόμη το σώμα της. Τελείωσε και στο 1.011, αν δεν κάνω λάθος. Ενώ η δική μου ήταν στο 1.020 οπότε μια διαφορά υπάρχει. Ίσως με τον καιρό η δική μου να γίνει πολύ βαριά και να χαλάσει η ισορροπία που νομίζω πως έχει τώρα (χωρίς να είμαι ειδικός).

Νομίζω η απογοήτευση είναι κι αυτή μεσα στο παιχνίδι. Σε κάνει να ψάχνεσαι περισσότερο. Κι εμένα μου έχει τύχει να φτιάξω παρτίδες που να μη μου αρέσουν και πολύ. Κάποια στιγμή όμως πετυχαίνεις θα πετύχεις αυτό που θες!

GeorgeV.

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #27 στις: 20/10/2015, 12:57:52 »
Παιδιά, η βανίλια τα σπάει....για μένα είναι must το να προσθέσεις λίγη, είτε σε μπύρα είτε σε cocktail....προσθέτει εντελώς διαφορετικό χαρακτήρα.... :P

pelargos

• Hero Member
  • Δημήτρης
    • Προφίλ
« Απάντηση #28 στις: 28/10/2015, 21:14:40 »
Η μπίρα έχει ήδη ένα μήνα στο μπουκάλι. Είναι πολύ καλή και σίγουρα θα την ξαναφτιάξω.
Πίνεται πολύ εύκολα και τα αρώματα από τις βύνες είναι αρκετά έντονα. Η Pale Ale βύνη που χρησιμοποίησα ήταν η Thracian Aroma Pale Ale..

Το ανθρακικό δε φαίνεται να μεγαλώνει προς το παρόν, που σημαίνει πως το FG 1.020 παραμένει.
Το μόνο αρνητικό είναι το χρώμα, που είναι πιο σκούρο και από coca-cola. Ίσως να μη χρειαζόταν το roasted ή να έπρεπε να βάλω πολύ πιο λίγο.
Στο μέλλον θα φτιάξω μια κόκκινη, που θα μου πάει.

Ronin

• Hero Member
  • Σωτήρης
    • Προφίλ
« Απάντηση #29 στις: 28/10/2015, 23:55:06 »
Αφού είναι ωραία η μπύρα το χρώμα δεν είναι θέμα.

Μπορείς να αλλάξεις το όνομα σε ηλιοκαμένη -Irish Brown Ale και να φτιάξεις δικό σου στυλ ;D