Nik δεν είναι ένα λεπτό, είναι 10-15.
Παράδειγμα αν θέλω το κύριο mashing ψηλά (68-69) για αζύμωτα και επίσης ένα πρώτο rest στους 43. Απο τους 43 μέχρι τους 68, θα χρειαστεί τουλάχιστον 10-15 λεπτά. Στο διάστημα αυτό θέλω δεν θέλω θα γίνεται και saccharification rest σε χαμηλή θερμοκρασία οπότε πάει περίπατο το επιθυμητό 68. μέχρι να πιάσω τους 68 θα έχει γίνει μέρος του Starch Conversion σε χαμηλότερη θερμοκρασία απο τους 68. Αντί για αζύμωτα θα πάρω υπερζυμώσιμα!
Κάνει κανείς step mashing και αν ναι, με ποιο τρόπο; Προσθήκη βραστού νερού ή αύξηση της φωτιάς/ισχύος;