Αποστολέας Θέμα: Κιτ τυριών Mad Millie  (Αναγνώστηκε 19410 φορές)

Brewmaster

• Administrator
  • Hero Member
    • Προφίλ
    • Beer & Deli
Απ: Κιτ τυριών Mad Millie
« Απάντηση #15 στις: 23/11/2015, 19:41:36 »
Λοιπόν, στο event του ΣΕΖΕ αποφασίστηκε ότι λίαν συντόμως θα γίνει μια μάζωξη στο μαγαζί (μάλλον Σαββάτο), στο οποίο θα φτιάξουμε κάποια τυριά και ΚΑΠΟΙΟΙ θα φέρουν και κάτι παλιολουκάνικα για ψήσιμο.
Δεν είναι κάτι επίσημο......
Μεταξύ μας  θα είμαστε....
Turn the page.....

GeorgeV.

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: 24/11/2015, 03:16:41 »
Λοιπόν, στο event του ΣΕΖΕ αποφασίστηκε ότι λίαν συντόμως θα γίνει μια μάζωξη στο μαγαζί (μάλλον Σαββάτο), στο οποίο θα φτιάξουμε κάποια τυριά και ΚΑΠΟΙΟΙ θα φέρουν και κάτι παλιολουκάνικα για ψήσιμο.
Δεν είναι κάτι επίσημο......
Μεταξύ μας  θα είμαστε....

ποιοί θα ναι οι αλλαντοποιοί? προσφέρομαι κι εγώ αν θέλετε...αρκεί να μη δουλεύω, εννοειται.

vasilismf

• Full Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: 01/12/2015, 13:26:29 »
το κιτ με τα 125 ευρω ποτε θα ξανα ειναι διαθεσιμο; ευχαριστω  8) 8) 8)

fox

• Jr. Member
  • **
  • www.kaltsadiko.gr
    • Προφίλ
    • Καλτσάδικο
« Απάντηση #18 στις: 02/12/2015, 14:04:46 »
Πολύ καλό και εύκολα φτιάχνεις το τυράκι σου !!
Η 1η προσπάθεια, φέτα από κατσικίσιο γάλα, δείχνει να πηγαίνει πολύ καλά.
Βρίσκεται στην ωρίμανση, αλλά δεν την βλέπω να ολοκληρώνει τον μήνα που χρειάζεται  :P

makis weiss

• Jr. Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: 04/12/2015, 20:15:50 »
Παιδιά έχει κάνει κανένας ricota? Έφτιαξα σήμερα από περιέργεια περισσότερο νε γάλα γνωστής μάρκας του εμπορίου και δεν έπιξε όσο δείχνουν τα βιντεάκια με τις οδηγίες. Έχω την εντύπωση πως φταίει το γάλα που χρησιμοποίησα. Εσείς τι γάλα βάζετε ? Και που βρίσκετε ? Ενδεχομένως να έχω από Δευτέρα γάλα φρέσκο και θα δοκιμάσω. Πάντως μια χαρά βγήκε για πρώτη προσπάθεια.

matrox

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #20 στις: 05/12/2015, 09:46:08 »
Ένα πρόβλημα που υπάρχει με τα γάλατα του εμπορίου είναι ότι πολλά από αυτά είναι από αγελάδες που παίρνουν αντιβίωση και αυτό δημιουργεί πρόβλημα.
Εγώ όταν κάνω δικά μου γιαουρτάκια βάζω πάντα φρέσκο βιολογικό που δεν έχει αντιβιώσεις αλλά με το ανάλογο κόστος.

vasilismf

• Full Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #21 στις: 07/12/2015, 01:44:05 »
το γάλα του εμπορίου περνάει από έλεγχο για έλλειψη αντιβιοτικών! Δοκίμασε καλές μάρκες (κοινος μην ειναι κανένα ελληνοβουλγαρικο). Απλα για καλύτερη πήξη του γάλακτος πρόσθεσε cacl γιατί κατά την ομογενοποιηση και την παστερίωση χάνεται ένα ποσοστό Ca, και αν μπορείς να βρεις στο super market παστεριωμένο άλλα  μη ομογενοποιημενο τότε ακόμα καλύτερα! Επίσης τα βιολογικά συνήθως ειναι υψηλής παστερίωσης και πήζουν πιο δύσκολα!

vasilismf

• Full Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #22 στις: 07/12/2015, 01:50:54 »
Παιδιά έχει κάνει κανένας ricota? Έφτιαξα σήμερα από περιέργεια περισσότερο νε γάλα γνωστής μάρκας του εμπορίου και δεν έπιξε όσο δείχνουν τα βιντεάκια με τις οδηγίες. Έχω την εντύπωση πως φταίει το γάλα που χρησιμοποίησα. Εσείς τι γάλα βάζετε ? Και που βρίσκετε ? Ενδεχομένως να έχω από Δευτέρα γάλα φρέσκο και θα δοκιμάσω. Πάντως μια χαρά βγήκε για πρώτη προσπάθεια.

την επηξες με χρήση οξέως σε υψηλή θερμοκρασία? αν ναι περίμενες αρκετή ώρα να ανέβουν πάνω τα κομματάκια τυριού να τα μαζέψεις; Τι γάλα έβαλες; κανονικής η υψηλής παστερίωσης; Πόση ποσότητα έβαλες;

Αν μου απαντήσεις θα μπορέσω να σου πω που είχες θέμα!

makis weiss

• Jr. Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #23 στις: 08/12/2015, 00:13:10 »
Ακολούθησα ακριβώς τις οδηγίες. Χρησιμοποίησα το οξύ του κιτ στους 95οC το άφησα κάνα μισάωρο δεν είχε κάνει τα μπαλάκια όπως θα έπρεπε και το άφησα κάνα μισάωρο ακόμα αλλά πάλι τίποτα. Γάλα φαγε μπλέ από super market. Έτσι κι αλλιώς ήταν τελείως δοκιμαστική παρτίδα, δεν περίμενα σπουδαία πράγματα με το γάλα του εμπορίου. Την επόμενη φορά θα γίνει πιο σωστά.; Κάτι πήρε και το αυτί μου πως θα φέρει ωραίο γάλα ο μάστορας (brewmaster), ισχύει ή είναι φήμες..... ?

vasilismf

• Full Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #24 στις: 08/12/2015, 07:11:04 »
χμμμ κανονικά κάτι έπρεπε να γίνει αν και νομιζω της φάγε είναι υψηλής παστερίωσης και ίσως αυτό φταίει! δοκίμασες να το σουρώσεις με την τσαντίλα μήπως έπηξε καθόλου άπλα δεν ανέβηκαν τα κομματάκια πάνω;

makis weiss

• Jr. Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #25 στις: 08/12/2015, 10:48:28 »
Στο τέλος αυτό έκανα. Έβαλα όσο μπορούσα στο καλάθι και το υπόλοιπο στο ύφασμα και το στραγγιξα. Βγήκε σαν μιζηθρα αλλά σαν γεύση μια χαρά. Το έβαλα και στο ψυγείο και εσφιξε αρκετά και είναι μια χαρά.  Κοντεύει να τελειώσει..  ^-^

Brewmaster

• Administrator
  • Hero Member
    • Προφίλ
    • Beer & Deli
« Απάντηση #26 στις: 08/12/2015, 11:07:23 »
Με το γάλα που έβαλες μην περιμένεις και πολλά-πολλά. έχει τρελές απώλειες (ίσως και 1/10). Αν λες ότι γεμισες το καλαθάκι και έβαλες και στο ύφασμα, πόσο τυρί έβγαλες συνολικά και πόσο γάλα χρησιμοποίησες;

Έκανα μια πρώτη συζήτηση για γάλα και βρήκα πολύ καλό απο Καρδίτσα. Το μαγαζί που το φέρνει είναι στο Παγκράτι και περιμένω τιμές. Έχει όλα τα γάλατα, απλά όταν κάποια δεν είναι η εποχή τους (πχ κατσικίσια) απλά δεν θα υπάρχουν.
Μόλις έχω νεώτερα θα σας πω.
Turn the page.....

makis weiss

• Jr. Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #27 στις: 08/12/2015, 11:30:12 »
Χρησιμοποίησα 2 λίτρα γάλα και πήρα περίπου μισό κιλό ίσως και παραπάνω, δε το μέτρησα να πω την αλήθεια.

Μπράβο Πολ φτιάξε μας να κάνουμε καμια ωραία mozzarella να γουστάρουμε... >:D

Brewmaster

• Administrator
  • Hero Member
    • Προφίλ
    • Beer & Deli
« Απάντηση #28 στις: 08/12/2015, 11:33:47 »
Άρα είχες πολύ καλή απόδοση....
Turn the page.....

makis weiss

• Jr. Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #29 στις: 08/12/2015, 11:43:27 »
Είναι το γνωστό cheese-house efficiency.....  ;D
Για πρώτη φορά μια χαρά βγήκε δεν λέω. Την επόμενη αν βρω σωστό γάλα θα βγεί ακόμα πιο ωραίο πιστεύω.