Αα όχι πρέπει να είναι κερωμένο το μαύρο από κάτω! Που βρήκες μαύρο κερί fox?
Βασίλη το πορτοκαλί χρώμα το πήρε με 3 σταγόνες ανάτο που πρόσθεσα στην φάση όταν έβαζα το χλωριούχο ασβέστιο & την μεσόφιλη.
Το μαύρο κερί το είχε μέσα στο kit που πήρα από τον Pol.
Ψάχνοντας βρήκα την πληροφορία ότι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για το κέρωμα και κοινή παραφίνη σε διάφορα χρώματα. Δεν ξέρω πόσο ασφαλές είναι αυτό !!
εδώ οι πρώτες προσπάθειες τυροκομίας !!
1η στραγγίζουν φέτα, μυζήθρα και cheddar
2η cheddar την 3η μέρα
3η ολοκλήρωση cheddar & μυζήθρας ( η φέτα καταναλώθηκε από τα πιτσιρίκια !)
Γράψε μας εντυπώσεις όταν δοκιμάσεις... Η φέτα το έλεγε?
Γιώργο δεν είναι μόνο ότι παράγεις κάτι δικό σου εξ' αρχής, αλλά πράγματι το αποτέλεσμα γευστικά εντυπωσίασε άπαντες !! Να φανταστείς ότι δοκιμαστικά πριν πάρω τα 23lit είχα πάρει 2lt γίδινο και έφτιαξα μια φέτα 350gr που δεν πρόλαβα να δοκιμάσω !!
Το cheddar δεν το βλέπω να ωριμάζει το λιγότερο 5 βδομάδες που θέλει. Με βάλανε πιεστικά να το "σφάξω" , αλλιώς με έβλεπα να κοιμόμουν στο welcome

!!
Πω πω τι μας κάνεις ρε Fox, μπράβο σου αλλά μας βάζεις ιδέες και το κακό είναι ότι η γυναίκα δεν μπορεί τα τυριά...
Φίλε αυτό να το πάρεις στα θετικά .... περισσότερη ποσότητα για σένα με το μπυρόνι !!!

Λοιπόν, απ' ότι έχω καταλάβει με έχετε παρεξηγήσει. Να ξέρετε ότι τα αισθήματα μου είναι αγνά......
καλά αλλά μην ορκίζεσαι χρονιάρες μέρες

Δες τι θα κάνουμε με το γάλα γιατί το επόμενο εγχείρημα θέλω να το κάνω με πρόβειο !!
Ααα ! και ψάχνω για μια μαρμίτα 60lt αν ακούσετε καμιά ευκαιρία μου την σφυρίζεται !!
πάω για μεγάλη παραγωγή μπας και προλάβω να φάω κανά τυράκι !!