Αποστολέας Θέμα: Χλωριούχο ασβέστιο για τυρί.  (Αναγνώστηκε 7296 φορές)

matrox

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 876
    • Προφίλ
Χλωριούχο ασβέστιο για τυρί.
« στις: 25/11/2015, 13:02:50 »
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το χλωριούχο ασβέστιο της ζυθοποίησης για τυρί?
Είναι το ίδιο με αυτό της τυροκομίας?

Brewmaster

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 3.864
    • Προφίλ
    • Beer & Deli
Απ: Χλωριούχο ασβέστιο για τυρί.
« Απάντηση #1 στις: 25/11/2015, 19:46:24 »
Μμμ, δεν ξέρω. Αύριο που θα πάω στο μαγαζί να δω μήπως γράφει τις περιεκτικότητες.
Γιατί ρωτάς όμως; Αφού το κιτ περιλαμβάνει ασβέστιο.
Turn the page.....

matrox

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 876
    • Προφίλ
Απ: Χλωριούχο ασβέστιο για τυρί.
« Απάντηση #2 στις: 25/11/2015, 20:14:38 »
Όχι για το κιτ. Κάνω ήδη κάποια τυράκια και επειδή έχω το ασβέστιο της ζυθοποίησης (αυτό το δικό σου) θέλω να ξέρω αν μπορώ να το χρησιμοποιήσω.


Brewmaster

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 3.864
    • Προφίλ
    • Beer & Deli
Απ: Χλωριούχο ασβέστιο για τυρί.
« Απάντηση #3 στις: 25/11/2015, 21:22:06 »
Όχι για το κιτ. Κάνω ήδη κάποια τυράκια και επειδή έχω το ασβέστιο της ζυθοποίησης (αυτό το δικό σου) θέλω να ξέρω αν μπορώ να το χρησιμοποιήσω.


Ok θα το δω αύριο.
Turn the page.....

vasilismf

  • Full Member
  • ***
  • Μηνύματα: 231
    • Προφίλ
Απ: Χλωριούχο ασβέστιο για τυρί.
« Απάντηση #4 στις: 26/11/2015, 00:53:31 »
30% θέλουν τα τυριά και νομιζω της brewferm είναι 33% μια χαρά κάνει εγώ αυτό βάζω! Τώρα που θα χτυπήσω το κιτ όμως θα βάζω του κιτ!

matrox

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 876
    • Προφίλ
Απ: Χλωριούχο ασβέστιο για τυρί.
« Απάντηση #5 στις: 26/11/2015, 11:28:06 »
Εδώ έχουμε ένα μικρό θεματάκι:  όταν η συνταγή μας ζητάει π.χ. 5γρ χλωριούχο ασβέστιο και το διάλυμα που έχουμε είναι 33%, τι ποσότητα βάζουμε?  βάζουμε x 3? δλδ 15γρ? εγώ έτσι το κάνω αλλά δεν ξέρω αν είναι το σωστό.

vasilismf

  • Full Member
  • ***
  • Μηνύματα: 231
    • Προφίλ
Απ: Χλωριούχο ασβέστιο για τυρί.
« Απάντηση #6 στις: 26/11/2015, 18:03:10 »
αν σου λέει 5 γραμμάρια από το διάλυμα (κανονικά θα έλεγε ml) (30%) τότε βάζεις όσο σου λέει προφανώς (αυτό που είναι 33% δεν εχει μεγάλη διαφορά) αν σου λέει οτι θέλει 5 γραμμάρια καθαρή ουσία (δηλαδή θα έβαζες τόσο αν το είχες σε σκόνη) τότε θα βάλεις 3χ5 = 15 γραμμάρια διαλύματος (15ml καλύτερα)

Ως τόσο είναι υπερβολικά τα 15ml άρα η συνταγή σου λέει για διάλυμα όπως και οι πιο πολλές.

Άσχετα με αυτό μια καλή αναλογία είναι 1ml διαλύματος ανά 4λιτρα γάλα! Δηλαδή τα 5ml θα τα χρησημοπιουσες αν είχε 20λιτρα γάλακτος! Θα βοηθούσε βεβαία να σου απαντήσω πιο σωστά αν έδινες και την συνταγή, και αν μου πεις αν θα έχει γάλα απο μαντρι ή απο super market

matrox

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 876
    • Προφίλ
Απ: Χλωριούχο ασβέστιο για τυρί.
« Απάντηση #7 στις: 26/11/2015, 19:13:09 »
Για τις μπύρες χρησιμοποιώ το EZ water calculator που ζητάει τις ποσότητες σε γραμμάρια και το γάλα είναι φρέσκο (5 ημερών) παστεριωμένο του μάρκετ.

Το χλωριούχο ασβέστιο της Brewferm ενδείκνυται τελικά για χρήση στην τυροκομία?

Brewmaster

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 3.864
    • Προφίλ
    • Beer & Deli
Απ: Χλωριούχο ασβέστιο για τυρί.
« Απάντηση #8 στις: 28/11/2015, 13:06:34 »
Το ασβέστιο του κιτ είναι 30%, οπότε πολύ μικρή διαφορά με της Brewferm. Θεωρώ πως κάνει.
Στις οδηγίες χρήσης λέει 0,5ml/lt γάλακτος. Με μια πιπέτα παίρνεις την ποσότητα που θες και τη βάζεις στο γάλα.
Αν το γάλα σου είναι μη παστεριωμένο ή μη ομογενοποιημένο, μπορείς και να το παραλήψεις.
Turn the page.....

hermes79

  • Sr. Member
  • ****
  • Μηνύματα: 266
  • Ερμής
    • Προφίλ
Απ: Χλωριούχο ασβέστιο για τυρί.
« Απάντηση #9 στις: 28/11/2015, 18:15:50 »
Μάστερ εκτός απ τα κιτ θα φέρεις και ξεχωριστά εξαρτήματα-αναλώσιμα?Αυτή η πρέσα για τα σκληρά τυριά είναι πολύ μπάνικη  O0

hermes79

  • Sr. Member
  • ****
  • Μηνύματα: 266
  • Ερμής
    • Προφίλ
Απ: Χλωριούχο ασβέστιο για τυρί.
« Απάντηση #10 στις: 28/11/2015, 18:16:58 »
Μάστερ εκτός απ τα κιτ θα φέρεις και ξεχωριστά εξαρτήματα-αναλώσιμα?Αυτή η πρέσα για τα σκληρά τυριά είναι πολύ μπάνικη  O0

Σόρρυ λάθος τόπικ

Brewmaster

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 3.864
    • Προφίλ
    • Beer & Deli
Απ: Χλωριούχο ασβέστιο για τυρί.
« Απάντηση #11 στις: 29/11/2015, 09:14:57 »
Μάστερ εκτός απ τα κιτ θα φέρεις και ξεχωριστά εξαρτήματα-αναλώσιμα?Αυτή η πρέσα για τα σκληρά τυριά είναι πολύ μπάνικη  O0
Τα αναλώσιμα θα τα φέρω σίγουρα. Η πρέσα μόνη της, δεν ξέρω αν υπάρχει. Αλλά μέσα στο κιτ έχει πολύ περισσότερα, οπότε σε συμφέρει να το πάρεις όλο.
Turn the page.....