Nik : Nομίζω πως κάτι δεν είναι σωστο εδώ ή εγώ δεν το κατάλαβα όπως το διατύπωσες.
Η ΜΟ είναι όντως υβριδική ποικιλία που δημιουργήθηκε το 1963 και προέρχεται από κριθάρι ποικιλίας Pioneer και proctor η οποίες ήταν παλαιότερες κατά 10 χρόνια.
Η Halcyon είναι μια άλλη ποικιλία που προήλθε από ΜΟ & Sargent και αναπτύχθηκε το 1980. ( Δεν κάνω τον έξυπνο. απλά το διάβασα πριν 10 μέρες στο oxford Companion to beer όταν εψαχνα για να βρώ ποικιλίες του 18ου αιώνα για mild)

Δεν έχει βέβαια πολύ σημασία όλο αυτό, αλλά αυτό που κρατάω είναι πως πάρα την υποτιθέμενη καλύτερη τροποποίηση που ακούει στο όνομα Halcyon, στην Αγγλία εδώ και 10 χρόνια περίπου ενώ είχε σχεδόν εξαφανιστεί η ΜΟ, επανήλθε και σχεδόν έχει επικρατήση ολοκληρωτικά λόγω της πιό γεμάτης γεύσης της - κατά τα λεγόμενα των brewers εκεί.
Γενικώς οι συνταγές real ale που έχω στα χέρια μου επιμένουν να ζητούν συγκεκριμένες ποικιλίες για την εκτέλεση τους και πολλές φορές βλέπω συνταγές που η μόνη τους διαφορά είναι η ποικιλία και τίποτα αλλό. Πιθανό να ισχύει αυτό που λέει ο φίλος Kostass αλλά ο μόνος τρόπος να το ανακαλύψεις είναι να βάλεις αυτά τα 2 δίπλα δίπλα

Αν και έχω ήδη φτίαξει μια συνταγή με MO, το μόνο που είδα σε σχέση με τα Βέλγικα είναι μια κατά κάτι καλύτερη απόδοση αλλά μόνο ένας τρόπος υπάρχει να το επιβεβαιώσω :
Δεν βλέπω άλλη λύση θα πρέπει πιθανόν να φτιάξω μια συνταγή χρησιμοποιώντας και τα δύο υλικά για να δω αν αξίζει ο κόπος και το χρήμα

.....απλά πονάει να πληρώνω σε μεταφορικά τα ίδια λεφτά που θα έδινα για να φτιάξω 120 L .
Νικ : Ναι φυσικά είναι χόμπυ και φυσικά θα ψειρήσουμε την μαιμού εμείς και οι φίλοι μας τις πίνουν. Για ένα prestige ζούμε

Miren : ναι ναι μακάρι να γίνει σίγουρα δεν θα του πήγαινε χαμένο