Αποστολέας Θέμα: Maris Otter  (Αναγνώστηκε 11361 φορές)

Ronin

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 1.853
  • Σωτήρης
    • Προφίλ
Απ: Maris Otter
« Απάντηση #30 στις: 27/11/2016, 20:50:34 »
Χμ, και ίσως και λίγο ψήσιμο σε κανα μισόκιλο είτε Munich ή Vienna.
May the Yeast be with you!

www.coffee4u.gr

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 994
  • Γιώργος
    • Προφίλ
Απ: Maris Otter
« Απάντηση #31 στις: 27/11/2016, 21:04:03 »
Ναι και αυτό το διάβασα αλλά δεν ξέρω τι θα δώσει.

Ronin

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 1.853
  • Σωτήρης
    • Προφίλ
Απ: Maris Otter
« Απάντηση #32 στις: 27/11/2016, 23:03:24 »
Δίνει μιά ελαφριά αίσθηση ψημένου ψωμιού.
Άλωστε το ψήσιμο που συζητάμε είναι λίγο. Δεν πάμε για amber / brown malt.
180° για 15' φτάνει.
May the Yeast be with you!

Γιώργος Λ

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 537
    • Προφίλ
Απ: Maris Otter
« Απάντηση #33 στις: 28/11/2016, 01:00:09 »
Τελικά και από αυτά που διαβαζω λεω νσ βαλω munich αντι για vienna και λιγο carapils επίσης. Λεω να κανω και το ψησιμο!!  Για να δούμε...

Γιώργος Λ

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 537
    • Προφίλ
Απ: Maris Otter
« Απάντηση #34 στις: 28/11/2016, 11:41:59 »
Παραθέτω και απόσπασμα από άρθρο από Byo

"I have a bulk silo and dealing with one special grain for one beer just makes no sense from an economical standpoint.
   
Instead what I use as the base malt is Cargill’s two-row Metcalfe. It is from their Prairie Malt branch. I find it to be light and clean, with really clean flavors. To create the sweetness, flavor and color we would get from the Maris Otter malt, but don’t get from the
regular two-row malt, we have to use a variety of other malts in the grist. I add Carapils, crystal (80 ºL) and 5% Munich malt. This combination, in my opinion, provides the toasty maltiness and color that the beer would otherwise lack."