Καλή χρονιά σε όλους με νέα συνταγή! Επιτέλους βρίσκω χρόνο και θα βάλω σήμερα το cyser που μελετούσα. Έχουμε και λέμε:
Κατά την πρακτική του συμφορουμίτη Loco, θα βράσω 5 λίτρα χυμό μήλου ΑΒ με 0,5 kg καστανή ζάχαρη και 0,5 kg μέλι κωνοφόρων και νερό μέχρι τα 6 λίτρα. Το σιρόπι θα βράσει μέχρι το τελικό όγκο των 2 λίτρων, ώστε να καραμελώσει (αν καραμελώσει), να ανεβάσει το τελικό SG και να βράσουν τα μπαχαρικά. Sorry για την κλοπή φίλε Loco, αλλά το όλο εγχείρημα του βρασμού ελλείψει apple concentrate είναι πολύ καλή σκέψη.
Στα τελευταία 15 με 20 λεπτά του βρασμού, θα πέσουν 4 ξύλα κανέλας, 8 γαρύφαλλα και yeast nutrient. Στη συνέχεια θα πέσουν 18 λίτρα χυμού ακόμα και η μαγιά (Belle Saison της Danstar). Επέλεξα μαγιά μπύρας τέτοια ώστε να δώσει ελαφρώς πιπεράτη γεύση και ελπίζοντας να μην φάει τα πάντα.
Πυκνότητα σιροπιού pre-boil: 1.098 (6 lt)
Πυκνότητα σιροπιού post-boil: 1.293 (2 lt)
Τελική πυκνότητα: 1.082 (20 lt)
Θα υπάρξει update με φωτό!
Update: Ζυμώνει έντονα στους 18οC και έχει αρωματίσει το θερμοθάλαμο...
http://imgur.com/a/hLCi6