Αποστολέας Θέμα: 1ο MX! Φιλοδοξίες για chocolate stout...  (Αναγνώστηκε 1493 φορές)

Beeroskopio

  • Full Member
  • ***
  • Μηνύματα: 113
  • Support and sharing beer knowledge
    • Προφίλ
    • Beeroskopio
1ο MX! Φιλοδοξίες για chocolate stout...
« στις: 22/01/2016, 22:01:39 »
Ερωτήσεις:
1) Έχω ένα DME και ένα LME. Να ξεκινήσω με το ξηρό? Πότε ακριβώς το βάζω, στο steeping των ειδικών βυνων ή όταν τις αφαιρέσω και ανεβάζω τον βρασμό από τους 70 στους 100? Το υγρό ME πότε ακριβώς το σκάω?
2) Έχω και 500γρ candy brown sugar να την ρίξω ανάμεσα στο 60λεπτο? Τα σάκχαρα πως επηρεάσουν τον 1ο λυκίσκο  (της πικράδας)
Ευχαριστώ!!!

Στάλθηκε από το SM-A500FU μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Ρίξε μια ματιά στο www.beeroskopio.com

Brewmaster

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 3.864
    • Προφίλ
    • Beer & Deli
Απ: 1ο MX! Φιλοδοξίες για chocolate stout...
« Απάντηση #1 στις: 23/01/2016, 20:21:43 »
Είναι λίγο γενικά αυτά που λές, αλλά αν αν η κατσαρόλα σου είναι μικρή κάνε το έτσι. Στην αρχή τoυ βρασμού ρίξε το DME και κανα 10λεπτο πριν το τέλος ρίξε το LME και τη ζάχαρη.
Turn the page.....