Αποστολέας Θέμα: pH σε step infusion  (Αναγνώστηκε 14988 φορές)

kostas giotis

• Hero Member
    • Προφίλ
Απ: pH σε step infusion
« Απάντηση #60 στις: 11/02/2016, 19:31:08 »
Κατεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 25 και μετράμε...Θα το κάψω λίγο τώρα βέβαια...Για να είναι σεταρισμένο σωστά το pHμετρο πρέπει να είναι και το buffer που καλυμπράρουμε στους 25, μη ξεχνιόμαστε...Nik είσαι δύναμη!
spill the wine...pour the beer

Nik

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #61 στις: 11/02/2016, 20:11:23 »
Ναι εννοείται ότι το δείγμα για βαθμονόμηση να είναι στους 25.

Στάλθηκε από το C1905 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

www.coffee4u.gr

• Hero Member
  • Γιώργος
    • Προφίλ
« Απάντηση #62 στις: 12/02/2016, 13:51:14 »
Στους μελλοντικούς νέους ζυθοποιούς μία σημείωση απαραίτητη, δεν είναι όλοι οι ζυθοποιοί όπως οι παραπάνω γραφέντες.  Υπάρχουν πολλοί που δεν μετράνε καν ph και κάνουν ωραίες μπύρες.  Μην απογοητεύεστε με αυτά που διαβάζετε. O0

Nik

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #63 στις: 12/02/2016, 14:49:34 »
Στους μελλοντικούς νέους ζυθοποιούς μία σημείωση απαραίτητη, δεν είναι όλοι οι ζυθοποιοί όπως οι παραπάνω γραφέντες.  Υπάρχουν πολλοί που δεν μετράνε καν ph και κάνουν ωραίες μπύρες.  Μην απογοητεύεστε με αυτά που διαβάζετε. O0
Εννοείται... τα παραπάνω είναι αυτό που λέμε ξινουμε τον πιθηκα. Φτιάξτε μπύρες και το ph αφήστε το στα εργαστήρια.

GeorgeV.

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #64 στις: 13/02/2016, 14:44:39 »

Εννοείται ότι δεν μας παίρνει από κάτω. Δεν είναι αυτοσκοπός η ρύθμιση του ph. Μπορούμε να φτιάχνουμε πολύ καλές μπύρες ακόμα και με απλό νερό βρύσης. Και δε χρειάζεται να τρελαινομασστε. Πρώτα μαθαίνουμε να φτιάχνουμε μια καλή συνταγή, μια καλή μπύρα και μετά μπαίνουμε σε λεπτομέρειες,  όπως το νερό γενικά. Έμπειροι homebrewers κατεβαίνουν σε διαγωνισμούς με φτιαγμένα νερά, περίεργα υλικά και " χημικά" και πατωνουν,  ενώ άλλοι περνάνε με μια απλή και καλή συνταγή.
« Τελευταία τροποποίηση: 13/02/2016, 14:49:02 από GeorgeV. »

Ronin

• Hero Member
  • Σωτήρης
    • Προφίλ
« Απάντηση #65 στις: 13/02/2016, 15:48:54 »

Εννοείται ότι δεν μας παίρνει από κάτω. Δεν είναι αυτοσκοπός η ρύθμιση του ph. Μπορούμε να φτιάχνουμε πολύ καλές μπύρες ακόμα και με απλό νερό βρύσης. Και δε χρειάζεται να τρελαινομασστε. Πρώτα μαθαίνουμε να φτιάχνουμε μια καλή συνταγή, μια καλή μπύρα και μετά μπαίνουμε σε λεπτομέρειες,  όπως το νερό γενικά. Έμπειροι homebrewers κατεβαίνουν σε διαγωνισμούς με φτιαγμένα νερά, περίεργα υλικά και " χημικά" και πατωνουν,  ενώ άλλοι περνάνε με μια απλή και καλή συνταγή.

Συμφωνώ 1000% με τους Georges. Προφανώς και έχει σημασία το νερό. Το ph και τα στοιχεία του έχουν μεγάλη σημασία στο τελικό αποτέλεσμα.
Όμως πολύ μεγαλύτερη σημασία έχει η συνταγή και η θερμοκρασία (mashing και ζύμωσης).
Η μαγιά κάνει τη μπύρα. Και η συμπεριφορά της καθορίζεται απο τη θερμοκρασία πρώτα και απο όλα τα άλλα μετά.

Συμπέρασμα: Όλα έχουν σημασία αλλά υπάρχουν προτεραιότητες... ::)
May the Yeast be with you!

Nik

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #66 στις: 13/02/2016, 18:13:07 »
Όλα πρέπει να έχουν μια συνέχεια αρχίζεις από τα βασικά και σιγά σιγά αν έχεις όρεξη και χρόνο εμβαθυνεις. Πάντα με την πρακτικότητα σε προτεραιοτητα γιατί στο τέλος καταλήγεις με φλεγματικοτητα μεγαλύτερη και από Βρετανό και τότε έχασες το παιχνίδι. Το χόμπι γίνεται αυτοσκοπός σε εγκλωβιζει και χάνεις την χαρά της δημιουργίας και του αποτελεσματος.
Όσο για την αναφορά σε διαγωνισμούς ένα θα πω... Αν συμμετείχαν και εξτρακτ θα έκλαιγαν μανούλες. Πάντως για να λέμε και τα σωστά στον διαγωνισμό του συλλόγου πέρα από πέντε έξι δείγματα που είχαν σοβαρά θέματα όλες οι άλλες ήταν άνω του μέσου όρου.

Nik

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #67 στις: 13/02/2016, 18:16:21 »
Ο νέος ζυθοποιος θα πρέπει να αρχίζει με την κλασική ατάκα στο μυαλό του...
"Δεν θέλω να το μάθω , θέλω να το φάω "
(Κωνσταντινου, προφιτερολ) και αν το φέρει η ώρα το μαθαίνεις κιόλας γιατί και αυτό έχει την πλάκα του

www.coffee4u.gr

• Hero Member
  • Γιώργος
    • Προφίλ
« Απάντηση #68 στις: 13/02/2016, 21:46:45 »
Ο νέος ζυθοποιος θα πρέπει να αρχίζει με την κλασική ατάκα στο μυαλό του...
"Δεν θέλω να το μάθω , θέλω να το φάω "
(Κωνσταντινου, προφιτερολ) και αν το φέρει η ώρα το μαθαίνεις κιόλας γιατί και αυτό έχει την πλάκα του

Ωραία επιμύθιο για την τέχνη της ζυθοποίησης.... +1

Brewmaster

• Administrator
  • Hero Member
    • Προφίλ
    • Beer & Deli
« Απάντηση #69 στις: 14/02/2016, 08:44:52 »
Είστε όλοι Μπίλιδες και Μάνοι.

Αυτό...........
Turn the page.....

Brewmaster

• Administrator
  • Hero Member
    • Προφίλ
    • Beer & Deli
« Απάντηση #70 στις: 14/02/2016, 08:45:56 »
Α, και γέροι.

Ξανά, αυτό.....
Turn the page.....

Nik

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #71 στις: 05/06/2016, 19:44:55 »
Μετά από την πρώτη ημερίδα του συλλόγου για το νερό και συζητώντας το εν λόγω θέμα η επιθυμητή τιμή του ph που δηλώνουμε στο εκάστοτε πρόγραμμα για να μας υπολογίσει το ph είναι το εύρος  5.2-5.6 σε θερμοκρασία 25 βαθμών Κελσίου  (το τι γίνεται στην θερμοκρασία μασινγκ δεν μας ενδιαφέρει καθόλου ) .
Οπότε σας ζητώ συγνώμη για την πλάνη σας χρεωσα κάνα δυο βαθμούς επάνω no big deal.

Στάλθηκε από το SM-J320FN μου χρησιμοποιώντας Tapatalk