Αποστολέας Θέμα: Weiss με MX! Προτάσεις μπαχαρικών!  (Αναγνώστηκε 1714 φορές)

Beeroskopio

• Full Member
  • Support and sharing beer knowledge
    • Προφίλ
    • Beeroskopio
Weiss με MX! Προτάσεις μπαχαρικών!
« στις: 02/05/2016, 12:49:18 »
Καλησπέρα! Θα παίξει mx αύριο για weiss και θέλω να πειραματιστώ με κάνα μπαχαρικό, φρούτο κτλ!
Προτείνεται ότι νομίζετε απλά διευκρινίστε το αν θα τα βράσω στα τελευταία λεπτά ή θα μπουν στο 1ο κάδο για ωρίμανση με την ζύμωση μαζί (αν και με φοβίζει να πετάξω πχ αστεροειδή γλυκάνισο μέσα στο γλεύκος μην πάρει καμιά μόλυνση, καλά λέω ή δεν παίζει άγχος)!
Ρίξε μια ματιά στο www.beeroskopio.com

GeorgeV.

• Hero Member
    • Προφίλ
Απ: Weiss με MX! Προτάσεις μπαχαρικών!
« Απάντηση #1 στις: 02/05/2016, 12:58:25 »
Για weiss θα σου πρότεινα χαμομιλι και μελι. Το χώ κάνει και με άρεσε πολύ.  Τα ρίχνεις στο τελευταίο τέταρτο και θα σαι οκ.

Αν θες να ρίξεις οτιδήποτε στο δεύτερο κάδο δε θα χεις πρόβλημα.  Θα το μουλιασεις για 3-4 ώρες σε βότκα, για να απολυμανθεί και θα σαι οκ.

Καλή επιτυχία

Beeroskopio

• Full Member
  • Support and sharing beer knowledge
    • Προφίλ
    • Beeroskopio
« Απάντηση #2 στις: 02/05/2016, 14:04:55 »
Βασικά εννοούσα τον 1ο κάδο που θα ζυμώσει! Αλλά το κόλπο με την βότκα τούμπανο! Την είδα την συνταγή με το μέλι-χαμομήλι κτλ. Τι λες για αστεροειδή, γαρύφαλλο...
Ρίξε μια ματιά στο www.beeroskopio.com

GeorgeV.

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: 02/05/2016, 18:02:39 »
Δε νομίζω ότι θα πηγαινε γλυκάνισος σε weiss...σε καμιά belgian ale, ok. σε weiss όμως έχω τις επιφυλάξεις μου. 'Ισως και λίγο κάρδαμο να πιγαινε, που βγάζει μια λεμονίλα, αλλά θα μείνω στο χαμομίλι με το μέλι.

Επίσης νομίζω, ότι στον 1ο κάδο ότι και να ρίξεις δε θα κρατήσει τ αρωμα του, γιατί λόγω της ζύμωσης ότι αρώματα θα φεύγουν απ την αεροπαγίδα μαζί με το δυοξείδιο...οπότε καλύτερα στο 2ο κάδο....κάτι σαν dry hopping...dry spicing..όπως πολύ ευστοχα το πε κάποιος συμφορουμίτης. Βεβαια με το πείραμα δεν έπαθε κανείς τπτ...εσύ αποφασίζεις.
« Τελευταία τροποποίηση: 02/05/2016, 18:06:33 από GeorgeV. »