Αποστολέας Θέμα: Ηλεκτρική εστία  (Αναγνώστηκε 2202 φορές)

bilbizas

• Full Member
    • Προφίλ
Ηλεκτρική εστία
« στις: 10/01/2012, 18:31:28 »
Παρήγγειλα σήμερα μαρμίτα 30lt! Οπότε το πρόβλημα πλέον είναι στο να καταφέρω να βρω μια καλή ηλεκτρική εστία ώστε να μπορεί να σηκ΄ωσει τη μαρμίτα μου 30lt. Έχει κανείς καμια ιδέα για το που θα βρω και πόσα watt πρέπει να είναι?

Pan1979

• Full Member
    • Προφίλ
Απ: Ηλεκτρική εστία
« Απάντηση #1 στις: 11/01/2012, 04:21:22 »
Παρήγγειλα σήμερα μαρμίτα 30lt! Οπότε το πρόβλημα πλέον είναι στο να καταφέρω να βρω μια καλή ηλεκτρική εστία ώστε να μπορεί να σηκ΄ωσει τη μαρμίτα μου 30lt. Έχει κανείς καμια ιδέα για το που θα βρω και πόσα watt πρέπει να είναι?

Για γκάζι δεν ψήνεσαι ε; Δε νόμίζω ότι θα έχει και διαφορά στη τιμή για την εστία που θες. Άσε που πιθανό να χρειάζεται να την βάλεις και σε πρίζα με 16άρα ασφάλεια. Άσε που η ΔΕΗ τελευταία τσούζει λίγο. Άν έχεις χώρο το προτείνω ανεπιφύλακτα. Εγώ το έχω βγάλει στην αυλή πάνω σε καταστευή τύπου "μπάρμπεκιου υγραερίου" με ροδάκια και πέρα από τις μπύρες κάνω και όλα τα τηγανιτά (ψάρια κλπ) και δεν βρωμοκοπάει το σπίτι  ^-^

bilbizas

• Full Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: 11/01/2012, 08:54:58 »
Εγω δεν έχω αυλη και το γκαζι μεσα στο διαερισμα δεν μου πολυαρεσει σαν ιδεα!!! Απο κει και πέρα τα μειωνεκτηματα του ηλεκτρικου είναι γνωστα, αλλα τι να κάνω?

agior

• Jr. Member
  • **
  • Στην άλλη ζωή. διάσημος, όμορφος και με μαλλιά!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: 11/01/2012, 10:24:20 »
Η γνώμη μου είναι πως θα βρεις μόνο επαγωγική εστία με τη διάμετρο που υποθέτω πως έχει η μαρμίτα σου. Υπάρχουν φτηνές αυτόνομες εστίες με ηλεκτρική αντίσταση αλλά δυστυχώς βρήκα μόνο μέχρι 18 εκ. διάμετρο. Έτσι αναγκάστηκα να παραγγείλω από Αγγλία μέσω ebay με κόστος περίπου 100 λίρες+ταχυδρομικά τέλη.

Ρίξε μια ματιά στο σχετικό λίνκ https://www.beerdeli.gr/forum/index.php/topic,43.0.html που περιγράφω τον εξοπλισμό EG.

bilbizas

• Full Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: 11/01/2012, 13:50:55 »
Η γνώμη μου είναι πως θα βρεις μόνο επαγωγική εστία με τη διάμετρο που υποθέτω πως έχει η μαρμίτα σου. Υπάρχουν φτηνές αυτόνομες εστίες με ηλεκτρική αντίσταση αλλά δυστυχώς βρήκα μόνο μέχρι 18 εκ. διάμετρο. Έτσι αναγκάστηκα να παραγγείλω από Αγγλία μέσω ebay με κόστος περίπου 100 λίρες+ταχυδρομικά τέλη.
Επαγωγική εστία έχω βρεί στην ελλάδα αλλά 2000Watt. Κάνει?
« Τελευταία τροποποίηση: 11/01/2012, 13:53:38 από bilbizas »