Αποστολέας Θέμα: Θερμοκρασία για υπολογισμό priming sugar  (Αναγνώστηκε 1598 φορές)

entpettas

  • Full Member
  • ***
  • Μηνύματα: 249
    • Προφίλ
Ήρθε η ώρα της εμφιάλωσης σε μια pilsner που ζύμωσε στους 13 βαθμούς για 10 μέρες μετά στους 17-18 για 5 μέρες και τέλος στον 1 βαθμό για 3 βδομάδες.
Quiz ποια θερμοκρασία θα μπει στα υπολογιστήρια της priming sugar και σε ποια θερμοκρασία θα μείνει για ενανθράκωση

nim

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 1.180
  • Παναγιώτης
    • Προφίλ
Απ: Θερμοκρασία για υπολογισμό priming sugar
« Απάντηση #1 στις: 30/05/2016, 19:58:03 »
Θα έλεγα στην θερμοκρασία στην οποία θα ζυμώσει η μαγιά σου για να παράξει το CO2, χωρίς να είμαι 100% σίγουρος όμως

pelargos

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 1.054
  • Δημήτρης
    • Προφίλ
Απ: Θερμοκρασία για υπολογισμό priming sugar
« Απάντηση #2 στις: 30/05/2016, 20:19:32 »
Οι 18 βαθμοί είναι η θερμοκρασία για τον υπολογισμό.
Για την ενανθράκωση, ότι σε βολεύει. Θα πρότεινα κάπως ψηλότερη θερμοκρασία, δηλαδή όχι 13, για να σχηματιστεί σχετικά γρήγορα.