Αποστολέας Θέμα: Διατήρηση σταθερής θερμοκρασίας  (Αναγνώστηκε 1927 φορές)

Kostacula

  • Full Member
  • ***
  • Μηνύματα: 119
    • Προφίλ
Έχω αρχίσει να ψήνομαι να περάσω στο επόμενο σκαλοπάτι για το homebrew και να ξεκινήσω το MX. Σε όλες τις συνταγές λένε να κρατήσουμε την θερμοκρασία σταθερή στους 68c. Και ερωτώ... Πως το καταφέρνεις αυτο σε μία ηλεκτρική κουζίνα? Αφού ακόμα και στη πιο μικρή σκάλα της κουζίνας η θερμοκρασία συνεχίζει να αυξάνεται, αλλά με πιο μικρό ρυθμό.

Δηλαδή, άμα βάλω την κουζίνα στη θέση "1" θα βράσει το νερό σε 40 λεπτά. Ενώ αν το βάλω στο full θα το βράσει σε 5 λεπτά.


Πως θα τα καταφέρω να μείνει σταθερή για 60 λεπτά?
Πάντα μετά τα τσίπουρα θέλει μία κάλη μπύρα

Nik

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 591
    • Προφίλ
Απ: Διατήρηση σταθερής θερμοκρασίας
« Απάντηση #1 στις: 12/01/2012, 16:39:01 »
Εχεις το θερμομετρο σου ανα χειρας μετρας θερμοκρασια και μολις φτασεις στην επιθυμητη τοτε κλεινεις την εστια και αποσυρεις την κατσαρολα παραδιπλα αν το κανεις μεσα στο σπιτι και σε θερμοκρασια δωματιου θα χασεις 1-3 βαθμους στην μια ωρα μπορεις ενοειται να μετρας περιστασιακα π.χ. ανα 20-25 λεπτα και αν χρειαζεσαι διορθωση επανατοποθετεις στην εστια.
Σημειωση για να παρεις σωστη μετρηση πρεπει να ανακατευεις συνεχως .

DIVER

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 1.297
    • Προφίλ
Απ: Διατήρηση σταθερής θερμοκρασίας
« Απάντηση #2 στις: 12/01/2012, 17:35:21 »
Έτσι, ειδικά σε ΜΧ παρτίδες, 1-3 βαθμοί στην ώρα δεν είναι τίποτα.

Kostacula

  • Full Member
  • ***
  • Μηνύματα: 119
    • Προφίλ
Απ: Διατήρηση σταθερής θερμοκρασίας
« Απάντηση #3 στις: 12/01/2012, 18:07:15 »
αυτό κάνετε κι εσείς? μία πάνω στη φωτιά μία κάτω?

Με το υγραέριο το ίδιο γίνετε?
Πάντα μετά τα τσίπουρα θέλει μία κάλη μπύρα

DIVER

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 1.297
    • Προφίλ
Απ: Διατήρηση σταθερής θερμοκρασίας
« Απάντηση #4 στις: 12/01/2012, 20:00:21 »
αυτό κάνετε κι εσείς? μία πάνω στη φωτιά μία κάτω?

Με το υγραέριο το ίδιο γίνετε?

Εγώ έχω υγραέριο και είναι πολύ μεγάλη ευκολία. Αν μετρήσω θερμοκρασία και δω οτι έχει πέσει λίγο, ανάβω το γκάζι για 1 λεπτό ανακατεύοντας και είμαι κομπλέ.  ;)