Αποστολέας Θέμα: ΒΑΡΕΛΙΑ  (Αναγνώστηκε 2596 φορές)

andreas

  • Newbie
  • *
  • Μηνύματα: 3
    • Προφίλ
ΒΑΡΕΛΙΑ
« στις: 26/09/2016, 17:14:56 »
ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΜΑΙ ΝΕΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΙΔΕΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΠΟΣΟ ΒΥΝΗ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ 50Λ ΜΠΥΡΑ? ΚΑΙ 2η ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΗΝ ΒΑΛΩ ΣΕ ΒΑΡΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΩΡΙΜΑΝΣΗ ΚΑΙ ΑΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΕΜΙΖΩ ΟΠΟΤΕ ΘΕΛΩ?

www.coffee4u.gr

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 994
  • Γιώργος
    • Προφίλ
Απ: ΒΑΡΕΛΙΑ
« Απάντηση #1 στις: 26/09/2016, 19:29:56 »
Πολύ βύνη και όχι δεν μπορείς.

Brewmaster

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 3.864
    • Προφίλ
    • Beer & Deli
Απ: ΒΑΡΕΛΙΑ
« Απάντηση #2 στις: 26/09/2016, 22:10:40 »
Η ερώτηση σου είναι πολύ γενική, γιατί δεν αναφέρεις ούτε αλκοόλ ούτε τίποτα. Γενικά όμως θα σου έλεγα γύρω στα 15 κιλά βύνη.
Η ωρίμανση γίνεται συνήθως στα μπουκάλια και όχι σε βαρέλι.
Turn the page.....

andreas

  • Newbie
  • *
  • Μηνύματα: 3
    • Προφίλ
Απ: ΒΑΡΕΛΙΑ
« Απάντηση #3 στις: 27/09/2016, 00:48:30 »
και η βαρελισια μπυρα πως γινεται?

www.coffee4u.gr

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 994
  • Γιώργος
    • Προφίλ
Απ: ΒΑΡΕΛΙΑ
« Απάντηση #4 στις: 27/09/2016, 08:59:22 »
Aπό βαρέλια?.... ;)  Η ίδια μπύρα είναι που την βάζουν σε βαρέλια και όχι σε μπουκάλια.

nim

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 1.180
  • Παναγιώτης
    • Προφίλ
Απ: ΒΑΡΕΛΙΑ
« Απάντηση #5 στις: 27/09/2016, 10:39:13 »
Πάμε λίγο από την αρχή.
Όταν λες ότι θέλεις να την βάλεις σε βαρέλι τι έννοεις???
Ξύλινο κελαρίσιο ή το μεταλλικό που έχουν στα μπαρ?

andreas

  • Newbie
  • *
  • Μηνύματα: 3
    • Προφίλ
Απ: ΒΑΡΕΛΙΑ
« Απάντηση #6 στις: 27/09/2016, 17:08:40 »
ξυλινο κελαρισιο εννοω οπως σου ειπα και πριν δεν εχω ιδεα απο αυτα και δεν μπορω να τα βρω καπου στο διαδυκτιο αναλυτικα

Brewmaster

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 3.864
    • Προφίλ
    • Beer & Deli
Απ: ΒΑΡΕΛΙΑ
« Απάντηση #7 στις: 30/09/2016, 16:35:09 »
Σε ξύλινο δεν γίνεται (τουλάχιστον στην Ελλάδα). Στο εξωτερικό σε κάποιες πολύ συγκεκριμένες μπύρες, γίνεται ωρίμανση σε βαρελι και μετά μπαίνει στα μεταλλικά για κατανάλωση.
Turn the page.....

Ronin

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 1.853
  • Σωτήρης
    • Προφίλ
Απ: ΒΑΡΕΛΙΑ
« Απάντηση #8 στις: 30/09/2016, 18:43:10 »
Πριν συζητήσουμε αν μπαίνει σε βαρέλι θα πρέπει να υπάρχει κάτι για να μπεί.
Αν ξεκινάει η κουβέντα με το πόσα κιλά βύνη θέλεις για 50 λίτρα μπύρα, έχουμε πολύ δρόμο μέχρι εκεί. ::)
May the Yeast be with you!

NicolasC

  • Newbie
  • *
  • Μηνύματα: 41
    • Προφίλ
Απ: ΒΑΡΕΛΙΑ
« Απάντηση #9 στις: 30/09/2016, 19:18:16 »
και η βαρελισια μπυρα πως γινεται?

Το γράφεις στην ετικέτα με μεγάλα γράμματα >:D >:D >:D