Αποστολέας Θέμα: Cool brewing bag...very cool actually  (Αναγνώστηκε 5234 φορές)

GeorgeV.

• Hero Member
    • Προφίλ
Απ: Cool brewing bag...very cool actually
« Απάντηση #15 στις: 12/10/2016, 21:55:23 »

Όπως είπες Γιωργο, αυτό που κάνουμε είναι χόμπυ και εκεί δε χωράει ταλαιπωρία. Εθελοντές είμαστε, δε μας έβαλαν με το ζόρι.
Δεν έχω χώρο για ψυγείο κ δε πρόκειται να έχω οπότε ο σάκος είναι μονόδρομος. Το λάθος που έκανα μου απόδειξε ότι μπορώ να ζυμώσω μέχρι και lager (μακρυά απο εμάς).

Σ αυτό το σημείο φίλε έχουμε διαφορετική αντίληψη επι του θέματος. Ναι οκ, δε μας τραβάει κανείς απο τη μύτη για να κάνουμε αυτό που κάνουμε...αλλά αν είναι ν' ασχολούμαι κάθε τρεις και λίγο μόνο μ' αυτό...κλάφτα Χαράλαμπε. Το να τρέχω κάθε τόσο να τσεκάρω αν έλιωσε ο πάγος, ή πόσο θερμοκρασία έχει ο κάδος, ή πόσες μέρες κράτησε η ζύμωση, ή και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο,ε....αυτό και μόνο μου την κάνει τη ριμάδα τη ζωή μου δύσκολη. Έχω πιο σοβαρά και πιο σημαντικά πράγματα, όπως και συ και όλοι μας φαντάζομαι, από τη ρημάδα τη μπύρα.
Είμαι απ τους τυχερούς που και κατάλληλο χώρο έχω, αλλά και ψυγείο, αν θέλω, μπορώ να χρησημοποιήσω. Αφού όμως είμαι καλά κι έτσι όπως είμαι, γιατί να αγχώνομαι? Ούτως ή άλλως κάνω Γαμάτα μπυρόνια(τι ψωνάρα που μαι  ο άτιμος). Θα με πειράξει αν θα ζυμώσει στους 20 ή στους 23? Σώωωωωπα μωρέ. Χαλαρά φίλε...έχει μπει το νερό στ αυλάκι πλέον.

www.coffee4u.gr

• Hero Member
  • Γιώργος
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: 12/10/2016, 23:12:55 »
Πολλά λέτε και λίγες γαμάτες μπύρες κάνετε όμως.   Δεν κάνουμε χόμπι έτσι... ;)

GeorgeV.

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: 12/10/2016, 23:40:39 »
Πολλά λέτε και λίγες γαμάτες μπύρες κάνετε όμως.   Δεν κάνουμε χόμπι έτσι... ;)

Έρχεσαι να εμφιαλωσουμε αύριο μια γαμάτη ipa?  Σου χώ και τη das boot για δοκιμή....και όχι μόνο....  :P :P :P
« Τελευταία τροποποίηση: 12/10/2016, 23:42:43 από GeorgeV. »

kostas giotis

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: 13/10/2016, 08:18:08 »
Με ένα λίτρο πάγο απο τις 21:00 μέχρι τις 06:30 η θερμοκρασία έμεινε σταθερή στους 19,5. Έβαλα στις 06:30 1,5 λίτρο για να πέσει λίγο. Να πω ότι το ένα λίτρο πάγο ήταν σε 2*0,5 lt και μάλλον αυτός ο συνδυασμός δε βοηθά μιας και λιώνει ο πάγος εύκολα, ενώ η μεγαλύτερη συσκευασία λιώνει πιο δύσκολα. Η ζύμωση πάει σφαίρα.

Χωρίς το σάκο δεν υπήρχε περίπτωση να ζυμώσω σε τέτοια θερμοκρασία αυτή την εποχή.
spill the wine...pour the beer

Nik

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: 13/10/2016, 13:11:07 »
Μηπως βολευουν οι πλακε παγοκυστες καλυτερα; Λογω σχηματος και του υγρου μεσα λιωνουν πιο αργα; Εχει κατι ψιλοτεραστιες ...

Στάλθηκε από το SM-J320FN μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

kostas giotis

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #20 στις: 13/10/2016, 13:41:14 »
Έχω τις κλασσικές και μου πέρασε απο το μυαλό να τις βάλω. Θα το δοκιμάσω την επόμενη φορά.
spill the wine...pour the beer