Μετά την αποτυχία στο κιτ και την θυσία του στον θεο νεροχύτη βλέπε
https://www.beerdeli.gr/forum/index.php/topic,1826.msg26179.htmlΑποφάσισα πως αρκετά με τα κιτ θα πρέπει να προχωρήσω λιγάκι παρακάτω (όχι λόγω της αποτυχίας καθαρά για λόγους γνώσεων και εμπειρίας!)
Έτσι μετά από την πολύτιμη βοήθεια του brewmaster ( αφού δοκίμασε την ξινισμένη δεν ξέρω αν παίζει ρόλο αυτό
) στις 19/10 έβαλα το παρακάτω batch
Batch Size: 12,00 l
Boil Size: 3,47 l
Boil Time: 60 min
End of Boil Vol: 2,64 l
Final Bottling Vol: 10,49 l
Fermentation: Ale, Two Stage
Date: 19 Oct 2016
Brewer:
Asst Brewer:
Equipment: Pot ( 3 Gal/11.4 L) - Extract
Efficiency: 72,00 %
0,50 kg Munich I (Weyermann) (14,0 EBC) Grain 1 22,7 %
1,70 kg Pale Liquid Extract (15,8 EBC) Extract 2 77,3 %
30,00 g Columbus (Tomahawk) [14,00 %] - Boil 60,0 min Hop 3 18,5 IBUs
15,00 g Citra [12,00 %] - Boil 20,0 min Hop 4 4,8 IBUs
15,00 g Mosaic (HBC 369) [12,25 %] - Boil 20,0 min Hop 5 4,9 IBUs
15,00 g Citra [12,00 %] - Boil 0,0 min Hop 6 0,0 IBUs
15,00 g Mosaic (HBC 369) [12,25 %] - Boil 0,0 min Hop 7 0,0 IBUs
1,0 pkg US West Coast Yeast (Mangrove Jack's #M44) Yeast 8 -
Est Original Gravity: 1,052 SG
Est Final Gravity: 1,010 SG
Estimated Alcohol by Vol: 5,4 %
Bitterness: 34,7 IBUs
Est Color: 14,6 EBC
Η μαγιά έπεσε με θερμοκρασία γλεύκους στους 19C και η ζύμωση ξεκίνησε 14 ώρες μετά αρκετά έντονη.
Υπομονή τώρα να τελειώσει να δούμε τι κάναμε.