Αποστολέας Θέμα: Ζυθοποιηση με πολύ ψιλή βυνη  (Αναγνώστηκε 1612 φορές)

NIKOLAS

  • Newbie
  • *
  • Μηνύματα: 6
    • Προφίλ
Ζυθοποιηση με πολύ ψιλή βυνη
« στις: 17/11/2016, 10:56:29 »
ΚΑΛΗΜΕΡΑ σε ολους τους φιλους.
Χτες πήρα 4 κιλά βύνης (thracian pale ale) που είχα σε 25kg σάκο  για να τα πάω σε ένα τοπικό μύλο να μου τα αλέσει. Στο μαγαζί αυτό πουλάνε διάφορα σιτηρά και έχουν και ένα σπαστήρα. Ενώ κάθε φορά που πήγαινα του έλεγα ακριβώς την κοκκομετρική σύσταση που ήθελα, αυτή την φορά ξέχασα και μου το έβγαλε σχεδόν αλεύρι. Αυτό που σκέφτηκα είναι να πάω να ξανασπάσω 3 κιλά  βύνη και να ενσωματώσω σε αυτην 1 ακόμα κιλό απο το αλεύρι. Έτσι σιγά σιγά με αυτόν τον τρόπο στις επόμενες βρασιές να μπορέσω να απορροφήσω και το αλεύρι να μην πάει τελείως χαμένο. Επίσης σκέφτομαι μήπως με το αλεύρι προκαλέσωει κάποια ζημιά στο GraiFather.   

Ronin

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 1.853
  • Σωτήρης
    • Προφίλ
Απ: Ζυθοποιηση με πολύ ψιλή βυνη
« Απάντηση #1 στις: 17/11/2016, 13:03:00 »
Είναι πιθανό να σου κολλήσει στο sparging.
Το Grainfather γιατί να πάθει ζημιά? Εννοείς να βουλώσει η αντλία στο mashing?
Δεν το βλέπω πολύ πιθανό με μιά σχετικά μικρή ποσότητα "αλεύρι".

Απ' την άλλη μεριά, δεν το βάζεις σε κανένα ψωμί να είσαι σίγουρος?
Αξίζει τον κόπο να πειραματιστείς με αυτό?
May the Yeast be with you!

nim

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 1.180
  • Παναγιώτης
    • Προφίλ
Απ: Ζυθοποιηση με πολύ ψιλή βυνη
« Απάντηση #2 στις: 17/11/2016, 13:05:01 »
Και εγώ θα σου έλεγα να το αφήσεις.
3-4 ευρώ είναι.

Φτιάξε ψωμάκι, πίτσα, πίτα κτλ

Και φέρε να δοκιμασουμε κιολας :P

NIKOLAS

  • Newbie
  • *
  • Μηνύματα: 6
    • Προφίλ
Απ: Ζυθοποιηση με πολύ ψιλή βυνη
« Απάντηση #3 στις: 17/11/2016, 13:13:21 »
χαχα για ψωμακι παει, θα το σερβιρω μαζι με την μπυρα.. ευχαριστώ για τις απαντήσεις.. cheers