Αποστολέας Θέμα: Χούμους  (Αναγνώστηκε 1088 φορές)

kostas giotis

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 811
    • Προφίλ
Χούμους
« στις: 22/11/2016, 12:59:32 »
Λοιπόν έφτιαξα χθες πρώτη φορά χούμους και μου άρεσε οπότε μοιράζομαι τη συνταγή κ όχι το χούμους με εσάς

Υλικά
400 γρ βρασμένα ρεβύθια
3-5 κ.σ. ταχίνι
3-5 κ.σ. λάδι
2-4 σκελίδες σκόρδο
χυμό απο λεμόνι
αλάτι,πιπέρι ή καυτερη πάπρικα

Βράζουμε τα ρεβύθια μέχρι να μαλακώσουν πάρα πολύ.Μακράν το πιο βαρετό κομμάτι της συνταγής ειδικά αν δεν είναι βραστερά τα άτιμα. Καλύτερα να τα βάλετε απο βραδύς στο νερό για να μαλακώσουν και να μην βράζετε με τις ώρες.

Τα περνάμε στο μπλέντερ μαζί με το ταχίνι, το σκόρδο,το λεμόνι και το λάδι μέχρι να γίνει ένα μείγμα. Συνεχίζουμε την ανάμειξη μέχρι να γίνει λεία η υφή. Προσθέτουμε αλάτια και τα καυτερά μας και είμαστε έτοιμοι.Αν είναι σφιχτό προσθέστε ελάχιστο νερό. Δοκιμάστε συχνά κατά την παρασκευή, όχι τη μέρα ρε γίδια, και προσθέστε περισσότερα απο τα υλικά μέχρι να πετύχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Είναι ένας ωραίος τρόπος να φάνε τα παιδιά σας ρεβύθια και ταχίνι που κατα τ' άλλα δε τα πλησιάζουν! Εννοείται ότι δε τους λέμε ότι μέσα έχει ρεβύθια και ταχίνι αλλά κάτι άλλο και όταν αρχίσουν να το λιγουρεύονται και να το ζητάνε διακαώς τους σκάμε το παραμύθι και γίνονται ρόμπες τα σκασμένα!
spill the wine...pour the beer