Παράθεση από: matrox στις 13/12/2016, 11:27:00Στις ale κάνω CC στους -1.5 μία εβδομάδα μετά το τέλος της ζύμωσης. Όταν έχω κάποια μαγιά όπως η us-05 με χαμηλό flocculation και powdery sedimentation αφήνω σε αυτή την θερμοκρασία τουλάχιστον 2 εβδομάδες να καθαρίσει και στη συνέχεια βάζω τα όποια πρόσθετα πάντα σε σακουλάκι για να μην έχω διαρροές. Για την εμφιάλωση προσθέτω λίγη s-04 για συμπαγές sedimentation. Όταν πάει για keg, CC για 3 εβδομάδες, DH το πολύ 5 μέρες και τέλος keg και διοξείδιο. Ερώτηση για όσους κάνουν εμφιάλωση και όχι keg: αν δεν συμπληρώσεις μαγιά στην εμφιάλωση, λογικά μετά απο cold crash κινδυνεύεις να μην έχεις μαγια για την ενανθράκωση. Σωστά; πόση s04 προσθέτεις; Ο λόγος που δεν κάνω cold crash είναι επειδή φοβάμαι οτι αν δεν προσθέσω μαγιά στην εμφιάλωση δεν θα έχω ανθρακικό ή οτι αν προσθέσω μαγιά πιθανόν να πέσει παραπάνω και να έχω νέα ζύμωση και ή overcarbonation ή μπουροβομβίδες...
Στις ale κάνω CC στους -1.5 μία εβδομάδα μετά το τέλος της ζύμωσης. Όταν έχω κάποια μαγιά όπως η us-05 με χαμηλό flocculation και powdery sedimentation αφήνω σε αυτή την θερμοκρασία τουλάχιστον 2 εβδομάδες να καθαρίσει και στη συνέχεια βάζω τα όποια πρόσθετα πάντα σε σακουλάκι για να μην έχω διαρροές. Για την εμφιάλωση προσθέτω λίγη s-04 για συμπαγές sedimentation. Όταν πάει για keg, CC για 3 εβδομάδες, DH το πολύ 5 μέρες και τέλος keg και διοξείδιο.