Αποστολέας Θέμα: Για εμάς τους αρχάριους;;  (Αναγνώστηκε 2952 φορές)

fatsa_kos

• Newbie
  • *
    • Προφίλ
Για εμάς τους αρχάριους;;
« στις: 27/01/2012, 17:18:42 »
Καλησπέρα παιδιά....ήρθε ο καιρός να κάνω μερικές ερωτήσεις. Διάβασα αρκετά θέματα που έχετε ανεβάσει απλά εχω ακόμα κάποια πράγματα μπερδεμένα στο μυαλό μου. Επειδή εχω σκοπό να παραγγείλω εξοπλισμό κτλ.. ας με βοηθήσει κάποιος σε αυτά που χρειάζεται να εχω. Απ'ότι εχω καταλάβει χρειάζομαι:
1) Οπωσδήποτε κιτ ζυθοποίησης
2) Καθαριστικό
3) Έτοιμο κιτ (π.χ. Brewferm ή Muntons)
4) Μπουκάλια

Εκτός από αυτά που ανέφερα χρειάζεται να παραγγείλω extra μαγιά η λυκίσκο;; Απ'όσο ξέρω τα κιτ της Brewferm και της Muntons περιέχουν ήδη λυκίσκο και την μαγιά την έχουν σε ξεχωριστό φακελάκι..
Η βοήθειά σας θα μου φανεί αρκετά χρήσιμη γιατί με τις συνταγές που έχω διαβάσει έχω μπερδευτεί λίγο. :o
Ευχαριστώ!!  ;)

DIVER

• Hero Member
    • Προφίλ
Απ: Για εμάς τους αρχάριους;;
« Απάντηση #1 στις: 27/01/2012, 17:30:38 »
Το κιτ ζυθοποίησης έχει μέσα και καθαριστικό.
Όλα τα έτοιμα κιτ έχουν ένα φακελάκι με μαγιά και δεν χρειάζονται επιπλέον λυκίσκο.
Το μόνο που θα χρειαστείς ''εξτρα'' για να φτιάξεις τη δικιά σου μπύρα είναι ένα κιλό δεξτρόζη.  :)

Brewmaster

• Administrator
  • Hero Member
    • Προφίλ
    • Beer & Deli
« Απάντηση #2 στις: 27/01/2012, 17:33:09 »
Σωστός ο Diver. Όσο για τα μπουκάλια, μπορείς να τα προμηθευτείς απο κάποιο ταβέρνα / κάβα.
Turn the page.....

fatsa_kos

• Newbie
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: 27/01/2012, 17:48:05 »
Ωραία!! Μιας και ανέφερες την δεξτρόζη Diver απ'ότι κατάλαβα είναι η ζάχαρη που χρησιμοποιούμε για την 2η ζύμωση....
1) Πως μπορώ να ξέρω τι ποσότητα θα χρησιμοποιήσω;;διάβασα  τις 'Οδηγίες στα Ελληνικά για τα κιτ της BREWFERM' και εκεί έχει έναν πίνακα με τις ποσότητες της ζάχαρης ανάλογα με την μπύρα.
2) Η ζάχαρη που χρησιμοποιούμαι είναι κάποια ειδική ζάχαρη;

Ευχαριστώ και πάλι για τις πληροφορίες Diver  και Brewmaster. :D

DIVER

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: 27/01/2012, 17:52:21 »
Τα κιτ της Brewferm έχουν αναλυτικότατες οδηγίες ως προς την ποσότητα της δεξτρόζης.
Τα κιτ της Muntons θέλουν 1 κιλό όλα αν δεν απατώμαι.
Χρησιμοποιούμε δεξτρόζη γιατί είναι εντελώς ουδέτερη. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις και απλή ζάχαρη αλλά κάποιοι λένε οτι μπορεί να βγάζει κάποια off-flavors. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις και καστανή ακατέργαστη ζάχαρη (raw cane sugar) αλλά σκουραίνει η μπύρα σου.

fatsa_kos

• Newbie
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: 27/01/2012, 18:01:52 »
Πολύ ωραία..Ευχαριστώ πολύ Diver!  :D  Και μια τελευταία ερώτηση (πιο πολύ για να πάρω κάποιες γνώμες) όσον αφορά τα έτοιμα κιτ που είδα ότι έχει στο κατάστημα..Με ποιο από τα 2 να ξεκινήσω;;Brewferm ή Muntons;

DIVER

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: 27/01/2012, 18:07:31 »
Εξαρτάται τι στιλ προτιμάς. Τα brewferm βγάζουν ''βελγίδες'' και τα muntons ''αγγλίδες''.
Όλα είναι καλά, διάλεξε το είδος που προτιμάς και προχώρα!  ;)
Πάντως για πρώτη φορά προτείνεται weiss γιατί είναι και απ'τις πιο εύκολες και δε θέλει πολύ χρόνο ωρίμανσης. 

Makis73

• Newbie
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: 08/02/2012, 14:28:48 »
Και εγώ αρχάριος είμαι αλλά η δεξτρόζη (1Kgr) μπαίνει στην πρώτη ζύμωση . για την δεύτερη και εγώ δεν είχα υπολογίσει οτι θα χρειαστώ σάκχαρα οπότε θα χρησιμοποιήσω 220γρ κοινής άσπρης ζάχαρης. Όλα αυτά βέβαια για Beer Kit Mutons Wheat .
  Οι πιο έμπειροι ας με διορθώσουν παρακαλώ αν κάνω σε κάτι λάθος......