Αν καταλαβαίνω καλά, έβρασες π.χ. 15-20' παραπάνω?
Η διαφορά (συνταγής-αποτελέσματος) νομίζω ότι έγκειται στην παραπανίσια εξάτμιση από την υπολογισθείσα και όλες τις παραμέτρους που επηρεάζει αυτή, δηλαδή όγκο, πυκνότητα, χρώμα, απόδοση λυκίσκων και ποσ. αλκοόλ άρα τελικώς και τη γεύση.
Τώρα την επηρεάζει / αλλάζει πολύ ή λίγο, μάλλον εξαρτάται από την παραπανίσια ώρα βρασίματος.
Αν επηρεάζεται το γλεύκος με κάποιον άλλο τρόπο από το boil over,,, δηλώνω άγνοια.
Για το θέμα της αεροπαγίδας, είμαι παθών 2-3 φορές και θέμα μόλυνσης δεν είχα (αλλού τις αρπάω
).