Στην τελευταια εκδοση του Beersmith (2.3) εχει μια προσθετη επιλογη στο equipment profile που δινει την δυνατοτητα του προγραμματος να υπολογιζει σωστα το νερο για το Mash και το sparge για το grainfather.
Θεωρω το beersmith κορυφαιο εργαλειο σε αυτο που κανει, απλως θελει λιγο να το μαθεις και να το συνηθισεις.
Παραδειγμα, φτιαχνω μια συνταγη στο Beersmith την σωζω ως beerxml και την φορτωνω στο cloud προγραμμα του grainfather και το εχω στην εφαρμογη του controller, ετοιμο για ζυθοποιηση.
Συμφωνω με τον φιλο Σωτηρη οτι το batch size (23 L) που αναφερουν οι grainfatherαδες ειναι λιγο αισιοδοξο. Σε αυτο παιζουν ρολο και διαφορες συνθηκες.
Το chiller του ειναι ΠΑΡΑ πολυ αποδοτικο, δεν χρειαζεται να ανοιξεις πολυ το νερο για να εχεις αποτελεσμα (το αντιθετο μαλιστα), αλλα να υπολογιζεις οτι η θερμοκρασια του γλευκους στην εξοδο θα ειναι περιπου 5 βαθμους πανω απο την θερμοκρασια του νερου τις βρυσης.