Καλημέρα/καλησπέρα σε όλους!
Αυτή τη στιγμή έχω στο κάδο ζύμωσης το πρώτο μου κίτ το οποίο αποτελείται απο τον παραπάνω συνδυασμό σε θερμοκρασία περίπου 27-28oC, από 16/7 το βραδάκι. Η δραστηριότητα της αεροπαγίδας ξεκίνησε 17/7 το μεσημεράκι και συνεχίζει αργά και σταθερά! Περιμένω 10 ( ; ) μέρες για να πάρω μέτρηση FG.
Σημείωση:
α)OG = 1,034
β)Έχω τον κάδο τυλιγμένο με κουβέρτα γιατί η βροχή μου έριξε υπερβολικά τη θερμοκρασία (από 28 στους 20) στο υπόγειο.
γ) Τον κάδο τον τύλιξα και με σελοφάν ( στο καπάκι ) γιατι μύριζε αρκετά ένοτνα η μαγιά (χωρίς δραστηριότητα στην αεροπαγίδα) και θεώρησα οτι ΙΣΩΣ κάπου, κάτι να μην σφραγίστηκε σωστά. Απο εκείνη την στιγμή, μισή ώρα αργότερα είδα την πρώτη φυσαλίδα στην αεροπαγίδα!
Έχω όμως ορισμένες απορίες.
1)Υπάρχει περίπτωση να μην έχει αεριστεί σωστά και καλά το γλεύκος και γι αυτό να υπάρχει αργή, αλλά σταθερή κίνηση στην αεροπαγίδα;
2)Έπρεπε να αλλάξω τη κουβέρτα και κατά λάθος πίεσα το καπάκι με αποτέλεσμα να βγει αρκετός αέρας. Τώρα η αεροπαγίδα τώρα είναι στάσιμη. Θεωρώ πως φταίει το οτι δεν έχει γεμίσει ο κενός χώρος στον κουβά (23 λίτρα μπύρας σε 28άρη ; κουβά). Κάνω λάθος;
3)Μετά το τέλος της ζύμωσης να αλλάξω κάδο για να καθαρίσει ή μπορώ να το αποφύγω;
4)Δεν έχω σιφώνιο. Μπορώ απλά να μεταγγίσω με το να ανοίξω το βρυσάκι και να τρέξει το μίγμα στον δεύτερο κάδο;
Πολύ άγχος ο νέος για τη πρώτη προσπάθεια