Αποστολέας Θέμα: Απορία! Mangrove Jack's Golden Lager με Μαγιά Mangrove Jack’s French Saison M29  (Αναγνώστηκε 5480 φορές)

terry

• Newbie
  • *
    • Προφίλ
Μετρησα πυκνότητα κοντα στο 1.015.
Εριξα τον λυκισκο.
Συμφωνα με τις οδηγιες πρεπει να μεινει 2-3 μερες.
Ο καδος ηδη ειναι γεματος τωρα 9 μερες.
Να αφησω τη μπυρα στον ιδιο καδο ή να κανω μεταγγιση σε αλλο καδο και μετα εμφιαλωση απο τον 2ο καδο?

nim

• Hero Member
  • Παναγιώτης
    • Προφίλ
Όχι δεν υπάρχει προβλημα, αν και το 1001-1002 μου φαινεται κάπως δύσκολο να το πιάσεις. Δεν νομίζω πως θα σταματήσει τόσο χαμηλά, αλλά δεν ειναι και απίθανο.

Βέβαια δεν το ξέρω το κιτακι, οπότε υποθέσεις κάνω.

Brewmaster

• Administrator
  • Hero Member
    • Προφίλ
    • Beer & Deli
Όχι κανένα. Άνοιξε το καπάκι, ρίξε το λυκίσκο και άστον μέχρι 5 μέρες (ανάλογα με το πόσο έντονα αρώματα θες να έχεις).
Turn the page.....

terry

• Newbie
  • *
    • Προφίλ
Εχω εμφιαλωσει εδω και 4-5 μερες.
Η μπυρα εχει αρχισει και καθαριζει και μαζευει "ιζημα" στον πατο.
Αυτο το ιζημα, το βαζουμε στο ποτηρι μας μαζι με την μπυρα?

nim

• Hero Member
  • Παναγιώτης
    • Προφίλ
Όχι το ίζημα προσπαθείς να αποφύγεις να το ρίξεις στο ποτήρι. Σερβιρεις ήρεμα και αφήνεις 5-6 χιλιοστά από την μπύρα στο μπουκάλι ώστε να μην ρίξεις το ίζημα στο ποτήρι.

terry

• Newbie
  • *
    • Προφίλ
Η μπύρα ζύμωσε 15 μέρες στο κάδο και είναι ήδη 20 μέρες στο μπουκάλι.
Άνοιξα ένα μπουκάλι και είναι αγουρι ακόμα.
Είναι φυσιολογικό?
Πόσο πρέπει να περιμένω ακόμα?

nim

• Hero Member
  • Παναγιώτης
    • Προφίλ
20 μέρες είναι πολύ νωρίς. Θα περιμένεις τουλάχιστον 2-2.5 μήνες. Αν και εγώ σχεδόν ποτέ δεν πίνω μπύρες μου που είναι λιγότερο από 3 μήνες στο μπουκάλι.

Vagstou

• Newbie
  • *
    • Προφίλ
Καλησπέρα παιδιά. Είναι η δεύτερη μου προσπάθεια με το ΚΙΤ. Μετά από μια εβδομάδα η μετρηση που έχω πάρει είναι 1010. Στόχος είναι 1007. Η ζύμωση έχει σταματήσει καθώς δεν έχει καθόλου μπουρμπουληθρες η αεροπαγιδα. Δεν έχω βάλει τα Πελετς που περιλαμβάνονται στο ΚΙΤ. Θα πρέπει υποχρεωτικά να χρησιμοποιήσω αυτά τα πέλλετς και αν ναι πόσο πρέπει να βάλω. Ευχαριστώ πλο

Brewmaster

• Administrator
  • Hero Member
    • Προφίλ
    • Beer & Deli
Καλησπέρα και από μένα. Αν θες να δωσεις πιο πολύ άρωμα τα χρησιμοποιείς, αλλιώς τα βάζεις ψυγείο. Το 1007 μπορεί και να μην το πιάσεις ποτέ, μην αγχώνεσαι. Απο 1010 και κάτω θεωρούμε ότι είμαστε οκ για εμφιάλωση. Απλά αστο λίγες ημερες ακόμη για να καθαρίσει.
Turn the page.....