Αποστολέας Θέμα: Περί μοτσαρέλας  (Αναγνώστηκε 1963 φορές)

voltakoyzina

  • Newbie
  • *
  • Μηνύματα: 2
    • Προφίλ
    • VoltaKoyzina
Περί μοτσαρέλας
« στις: 18/07/2017, 23:34:30 »
Δοκίμασα να φτιάξω μοτσαρέλα … όλα καλά αλλά έγραφε μετά το πρώτο σούρωμα να το βάλουμε στους 45 βαθμούς να γίνει μαστιχωτή και να το ζυμώσουμε… εμένα δεν έκανε τίποτα … μες τον πανικό έριξα μια γρήγορη ματιά Ιντερνέτ και ανέβασα την θερμοκρασία στους 95 για 20 περίπου δευτερόλεπτα (μέτρημα μέχρι 25) και μετά ζυμωνόταν… την έπλασα και πρέπει να είναι καλή .. δοκιμή από αύριο …
Αν κάποιος έφτιαξε ας μου πει … τι λάθος υπάρχει ή έκανα…





Δοκιμάζω άρα υπάρχω.

vasilismf

  • Full Member
  • ***
  • Μηνύματα: 231
    • Προφίλ
Απ: Περί μοτσαρέλας
« Απάντηση #1 στις: 22/07/2017, 00:44:15 »
στους 45 την βαζεις για να δουλεψει η καλλιεργεια και να πεσει το ph. Αν δεν πεσει το PH δεν θα μπορεις να την πλασεις. Αφου λοιπον πεσει το Ph ανεβαζεις την θερμοκρασια στους 90, κοβεις την τυρομαζα σε μικρες λουριδες  τις πετας στο καυτο υγρο, βαζεις τα χερια σου σε παγωμενο νερο (για να μην καεις) , και μετα τις πλαθεις μεχρι να γινουν λειες μπαλιτσες, και μετα τις πετας μεσα σε παγωμενο νερο για να σφιξουν, το καταναλωνεις μεσα σε 2- μερες!

Επισης το γαλα δεν πρεπει να ειναι υψηλης παστεριωσης! Αν δεν πεφτει το Ph μπορεις να την κανεις και με κιτρικο οξυ, αλλα δεν θα παρεις ιδιας ποιοτητας αποτελεσμα.

στην τελικη φωτογραφια δεν δειχνει κακο για πρωτη φορα, γενικα ειναι δυσκολο τυρι και ας ειναι φρεσκο!
« Τελευταία τροποποίηση: 22/07/2017, 00:46:04 από vasilismf »