Αποστολέας Θέμα: καθαριότητα κ βρυσάκι  (Αναγνώστηκε 880 φορές)

DKarou

• Jr. Member
  • **
  • Δημήτρης
    • Προφίλ
καθαριότητα κ βρυσάκι
« στις: 26/08/2017, 20:43:31 »
Καλησπέρα,
Το καλοκαίρι είναι στην δύση του για φέτος και όσο οι θερμοκρασίες πέφτουν, έρχονται σκέψεις για νέες ζυμώσεις. Καλή επιστροφή σε όλους και καλές ζυμώσεις.

Ένα θέμα που με απασχόλησε είναι το βρυσάκι στον κάδο ζύμωσης και τα ίχνη μπύρας πάνω σε αυτό. Συγκεκριμένα όταν κατά την ζύμωση παίρνω δείγμα για να μετρήσω την πυκνότητα, το βρυσάκι γεμίζει με μισο-ζυμωμένη μπύρα, το σκουπίζω λίγο με χαρτοπετσέτα όταν τελειώσω. Η διαδικασία αυτή μπορεί να γίνει 2-3 φορές μέχρι την ολοκλήρωση της ζύμωσης.  Κατά την ολοκλήρωση της ζύμωσης χρησιμοποιούμε πάλι το βρυσακι (με σωλήνα και βαλβίδα) για να γεμίσουμε τα μπουκάλια η να κάνουμε μετάγγιση. Πως ξέρουμε ότι το βρυσακι που ενδεχομένως να είχε ίχνη μπύρας, από τότε που πήραμε δείγματα, δεν έχει αρπάξει καμιά μόλυνση?

Θα ήθελα να μου πείτε αν κανετε καποια ενεργεια καθαρισμού η απολύμανσης ή κάτι άλλο.
« Τελευταία τροποποίηση: 26/08/2017, 20:45:21 από DKarou »

nim

• Hero Member
  • Παναγιώτης
    • Προφίλ
Απ: καθαριότητα κ βρυσάκι
« Απάντηση #1 στις: 26/08/2017, 21:28:35 »
Εγώ έχω ένα ψεκαστήρι με starsan και κάθε φορά που χρησιμοποιώ το βρυσάκι στο τέλος το ψεκάζω με μπόλικο διάλυμμα και ότι υπολείμματα υπάρχουν φεύγουν.

Εννοείται πως πριν κάνω μετάγγιση ή εμφιάλωσω το ψεκάζω σαν να μην υπάρχει αύριο.  ;D ;D

Brewmaster

• Administrator
  • Hero Member
    • Προφίλ
    • Beer & Deli
Απ: καθαριότητα κ βρυσάκι
« Απάντηση #2 στις: 27/08/2017, 11:01:54 »
Ομοίως.
Turn the page.....