Αποστολέας Θέμα: Θεματάκι με τον αφρό  (Αναγνώστηκε 6435 φορές)

DIVER

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 1.297
    • Προφίλ
Απ: Θεματάκι με τον αφρό
« Απάντηση #15 στις: 03/02/2012, 08:36:20 »
Λες από κάτι που δεν είχα πλύνει καλά ή παίζουν κι άλλοι παράγοντες?? Για το πρώτο πάντως θέλω να πιστεύω ότι για νέος είμαι αρκετά σχολαστικός
 :D :D :D

Μπορεί η μπύρα σου να τσίμπησε κάτι ''light'' σε κάποια φάση της διαδικασίας...
Αυτό το λέω γιατί μπορεί να έβαλες παραπάνω σάκχαρα εμφιάλωσης, αλλά αυτό δεν πολυδικαιολογεί την ύπαρξη πίδακα.
Εκτός εάν δεν είχε τελειώσει η ζύμωση όταν εμφιάλωσες.

Makis73

  • Newbie
  • *
  • Μηνύματα: 3
    • Προφίλ
Απ: Θεματάκι με τον αφρό
« Απάντηση #16 στις: 08/02/2012, 14:40:20 »
Καλησπέρα...
  Τα όρια σε όγκο για μια Weiss  τα δίνει το πρόγραμμα 3,6 - 4,5 . Άρα γιατί με τιμή 3,9 που έβαλε ο φίλος Πάνος του δημιούργησε πρόβλημα ?
Τι πρέπει να έχουμε υπόψη μας όταν επιλέγουμε τον όγκο CO2 ?
Δεν ισχύουν αυτά τα όρια στις τιμές του πίνακα ?

Nik

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 591
    • Προφίλ
Απ: Θεματάκι με τον αφρό
« Απάντηση #17 στις: 08/02/2012, 16:47:29 »
Καλησπέρα...
  Τα όρια σε όγκο για μια Weiss  τα δίνει το πρόγραμμα 3,6 - 4,5 . Άρα γιατί με τιμή 3,9 που έβαλε ο φίλος Πάνος του δημιούργησε πρόβλημα ?
Τι πρέπει να έχουμε υπόψη μας όταν επιλέγουμε τον όγκο CO2 ?
Δεν ισχύουν αυτά τα όρια στις τιμές του πίνακα ?
     

Τα ορια διοξειδιου οριζονται απο το στυλ της καθε μπυρας που θελουμε να εμφιαλωσουμε αυτα ειναι ενδεικτικα ναι μεν αλλα αντιπροσωπευουν πολλα εμπορικα παραδειγματα.
Στον οδηγο που αναφερεσαι εχουν επιλεχθει μεσοι οροι εντος οριων μιας και οι συνθηκες ζυθοποιησης του καθενος ειναι διαφορετικοι οποτε δεν μπορει να δοθει μια συγκεκριμενη τιμη προς αποφυγη ατυχηματων.

Επισης παιζει ρολο η ποσοτητα που εχουμε να εμφιαλωσουμε η θερμοκρασια ζυμωσης και παραμονης μεχρι την εμφιαλωση .

Makis73

  • Newbie
  • *
  • Μηνύματα: 3
    • Προφίλ
Απ: Θεματάκι με τον αφρό
« Απάντηση #18 στις: 08/02/2012, 18:03:38 »
Σε ευχαριστώ και εδω Νικ  :o

Brewmaster

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 3.864
    • Προφίλ
    • Beer & Deli
Απ: Θεματάκι με τον αφρό
« Απάντηση #19 στις: 08/02/2012, 19:59:23 »
Γενικά θα σου πρότεινα να ξεκινάς με το κάτω όριο και  αν δεν σε ευχαριστεί το αποτέλεσμα στις επόμενες να ανεβαίνεις.
Turn the page.....

panos17

  • Newbie
  • *
  • Μηνύματα: 26
    • Προφίλ
Απ: Θεματάκι με τον αφρό
« Απάντηση #20 στις: 10/02/2012, 16:51:21 »
Καλησπέρα μπυροfans,

Μετά από αρκετές ημέρες έχω να πω το εξής σχετικά με το θέμα του αφρού που είχα στα μπουκάλια μου. Άλλα ανοίγουν νορμάλ άλλα ανοίγουν κι έχουμε πίδακες  αφρού!!!!

Το σίγουρο είναι ότι είχα κάνει κάποιο λάθος στους υπολογισμούς όπως είπα πιο πάνω κι έβαλα καμιά 50γρ παραπάνω στην ποσότητα που εμφυαλώθηκε. Τώρα γιατί άλλα μπουκάλια είναι οκ και άλλα όχι παραμένει μυστήριο στο μυαλό μου.
Βαρέλι δεν έτυχε ακόμα να ανοίξω να δω πώς πήγε....
If you aren't stuck it means you aren't trying!!!

Brewmaster

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 3.864
    • Προφίλ
    • Beer & Deli
Απ: Θεματάκι με τον αφρό
« Απάντηση #21 στις: 10/02/2012, 17:25:19 »
Τα σάκχαρα πως τα έβαλες; Διέλυσες τη συνολική ποσότητα με λίγο νερό και το πρόσθεσες στο γλεύκος ή έβαλες  σε κάθε μπουκάλι μεμονωμένα την ποσότητα που αναλογούσε;
Turn the page.....

panos17

  • Newbie
  • *
  • Μηνύματα: 26
    • Προφίλ
Απ: Θεματάκι με τον αφρό
« Απάντηση #22 στις: 10/02/2012, 18:23:47 »
Τα σάκχαρα πως τα έβαλες; Διέλυσες τη συνολική ποσότητα με λίγο νερό και το πρόσθεσες στο γλεύκος ή έβαλες  σε κάθε μπουκάλι μεμονωμένα την ποσότητα που αναλογούσε;

Υπολόγισα πόσα θα χρειαστούν ξεχωριστά για τα 12λ που μπήκαν σε μπουκάλια (εδώ έκανα λάθος στην ποσότητα) και για τα 10λ που μπήκαν στα βαρελάκια. Τα διέλυσα σε λίγο νερό και τα έριξα στα αντίστοιχα λ που είχα ξεχωριστά στους 2 κάδους.
If you aren't stuck it means you aren't trying!!!

Brewmaster

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 3.864
    • Προφίλ
    • Beer & Deli
Απ: Θεματάκι με τον αφρό
« Απάντηση #23 στις: 10/02/2012, 18:30:31 »
Σωστός μου ακούγεσαι. Μήπως κάποια μπουκάλια δεν καθαρίστηκαν καλά;
Δεν πάει κάπου αλλού το μυαλό μου.
Turn the page.....

panos17

  • Newbie
  • *
  • Μηνύματα: 26
    • Προφίλ
Θεματάκι με τον αφρό
« Απάντηση #24 στις: 11/02/2012, 00:12:26 »
Πολύ πιθανόν Brewmaster!
Η αλήθεια είναι ότι περιμένω να ανοίξω μερικά ακόμα μπουκάλια για ασφαλέστερα συμπεράσματα.Ίδωμεν...


Sent from my iPhone using Tapatalk
If you aren't stuck it means you aren't trying!!!

Oldman

  • Sr. Member
  • ****
  • Μηνύματα: 346
    • Προφίλ
Απ: Θεματάκι με τον αφρό
« Απάντηση #25 στις: 11/02/2012, 09:22:50 »
Ψιτ, κανένα πρόβλημα. Θα λες ότι έκανες μπύρα σαμπανιζέ.