Καλησπέρα σε όλους! Ψάχνοντας και διαβάζοντας βρέθηκα μπροστά στη παρακάτω συνταγή:
HOME BREW RECIPE:
Title: Galaxy Pale Ale
Brew Method: Partial Mash
Style Name: Standard/Ordinary Bitter
Boil Time: 60 min
Batch Size: 19 liters (fermentor volume)
Boil Size: 11 liters
Boil Gravity: 1.109
Efficiency: 75% (brew house)
STATS:
Original Gravity: 1.063
Final Gravity: 1.012
ABV (standard): 6.71%
IBU (tinseth): 48.33
SRM (morey): 5.46
FERMENTABLES:
3 kg - Liquid Malt Extract - Light (66.7%)
1 kg - Flaked Oats (22.2%)
500 g - Thracian Pale Ale (11.1%)
Hops Summary
Amount Variety Type AA
30 g Citra Pellet 11
120 g Galaxy Pellet 14.25
30 g Mosaic Pellet 12.5
HOPS:
30 g - Galaxy, Type: Pellet, AA: 14.25, Use: Boil for 30 min, IBU: 25.83
30 g - Galaxy, Type: Pellet, AA: 14.25, Use: Boil for 0 min
30 g - Galaxy, Type: Pellet, AA: 14.25, Use: Whirlpool for 15 min at 74oC , IBU: 22.5
30 g - Citra, Type: Pellet, AA: 11, Use: Dry Hop for 3 days
30 g - Mosaic, Type: Pellet, AA: 12.5, Use: Dry Hop for 3 days
30 g - Galaxy, Type: Pellet, AA: 14.25, Use: Dry Hop for 3 days
YEAST:
Fermentis / Safale - American Ale Yeast US-05
Starter: No
Form: Dry
Attenuation (avg): 81%
Flocculation: Medium
Optimum Temp: 12.22 - 25 C
Fermentation Temp: 15 C
Generated by Brewer's Friend.
Ως νέος και άπειρος λοιπόν έχω τις απορίες μου.
1)Για Steeping έλεγε 15 λεπτά στους 77oC, το οποίο μου φαίνεται....ιδιαίτερο.
Ακούγεται σωστό ή θα προτείνατε χαμηλότερη θερμοκρασία για μεγαλύτερο χρόνο; Αν ναι..πόσο;
2)Αν έχω καταλάβει σωστά, Whirpool για 15 λεπτά μεταφράζεται σε 15 λεπτά συνεχές ανακάτεμα;
Σημείωση: Το Thracian Pale Ale αρχικά ήταν American 2-Row αλλά έκανα μια μικρηηηη αλλαγή