Αποστολέας Θέμα: ΚΡΑΣΙ  (Αναγνώστηκε 913 φορές)

AXILLEAS

  • Jr. Member
  • **
  • Μηνύματα: 94
    • Προφίλ
ΚΡΑΣΙ
« στις: 19/09/2017, 19:11:42 »
Γεια σας παιδια και καλο φθινόπωρο !!!! ηθελα να ρωτησω ! εχω βαλει κρασακι να ζυμωνει και εχει σταματησει η αεροπαγηδα εδω και 2 μερες και λεω να κανω μια μεταγκιση να φυγει το ιζιμα οπως ακριβως και στην μπυριτσα. το κρασακι ειναι θολο ομως .... να το φιλτραρω με φιλτρο καφε ολο το κρασι και μετα να το βαλω για παλαιωση ή να κανω μεταγκιση και να το παλαιωσω ετσι με την ελπιδα οτι σιγα σιγα ολα θα κατσουν κατω ? θα βοηθουσε αν το εβαζα λιγο ψηγειο ?

vasilismf

  • Full Member
  • ***
  • Μηνύματα: 231
    • Προφίλ
Απ: ΚΡΑΣΙ
« Απάντηση #1 στις: 28/09/2017, 01:54:44 »
δεν θα κανει τιποτα το φιλτρο καφε, το πολυ πολυ να το οξυδωσεις, κανε μεταγγιση απο την πρωτη ζυμωση, και μετα κρυωσε το και ριξε ζελατινη να καθαρισει. Μην ξεχνας σε καθε μεταγγιση και πριν την εμφιαλωση να ριξεις θειωδη. Το κρασι δεν κανει 2η ζυμωση οπως η μπυρα, και χωρις θειωδη θα σου οξυδωθει.