Αποστολέας Θέμα: φρουτα/σαν radler  (Αναγνώστηκε 1781 φορές)

plusultra

  • Newbie
  • *
  • Μηνύματα: 11
    • Προφίλ
φρουτα/σαν radler
« στις: 29/09/2017, 23:02:58 »
Εχω μια απορια και πριν προχωρησω θελω να την λυσω. θελω να δοκιμασω να δωσω στην μπυρα μου γευση απο φρουτα αλλα δεν ξερω
ποτε να τα βαλω και σε τι μορφη. να τα αλεσω να τα αφησω να σουροσει το ζουμι και να το προσθεσω πριν την μαγια; η υπαρχη αλλος τροπος;

nim

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 1.180
  • Παναγιώτης
    • Προφίλ
Απ: φρουτα/σαν radler
« Απάντηση #1 στις: 30/09/2017, 08:52:05 »
Γιατί δεν δοκιμάζεις να φτιάξεις cider?
Πάρε φυσικούς χυμούς από το σούπερ μάρκετ και ρίξτους στον κάδο και μετά ρίξε μαγιά για cider.

plusultra

  • Newbie
  • *
  • Μηνύματα: 11
    • Προφίλ
Απ: φρουτα/σαν radler
« Απάντηση #2 στις: 30/09/2017, 10:26:15 »
θελω κανονικη μπυρα απο κριθαρι απλα να δωσω γευση με καποιο φρουτο.

Brewmaster

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 3.864
    • Προφίλ
    • Beer & Deli
Απ: φρουτα/σαν radler
« Απάντηση #3 στις: 30/09/2017, 22:55:30 »
Υπάρχουν πολλοί τρόποι. άλλοι βάζουν στα τελευταία λεπτά του βρασμού, άλλοι στον 2ο κάδο και άλλοι και στα 2. Μπορείς να δοκιμάσεις με κομμάτια φρούτων σε σχετικά λεπτές φέτες και βλέπεις.
Trial and error που λένε και στο χωρίο μου.
Turn the page.....

plusultra

  • Newbie
  • *
  • Μηνύματα: 11
    • Προφίλ
Απ: φρουτα/σαν radler
« Απάντηση #4 στις: 01/10/2017, 20:02:27 »
δηλαδη αν το αλεσω και σουροσω ειναι λαθος ε; και αλλη μια ερωτηση για να μην γραφω 1000 post .  στο Mash η θερμοκρασια ποσο ρολο παιζει; και ποια η διαφορα αν το εχω στους 66 ή στους 70; υπαρχει καποιο topic ή βιβλιο που να το εξηγει;

nim

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 1.180
  • Παναγιώτης
    • Προφίλ
Απ: φρουτα/σαν radler
« Απάντηση #5 στις: 01/10/2017, 22:44:10 »
Όσο πιο υψηλή είναι η θερμοκρασία στο Mashing τόσο πιο πολυπλοκα σάκχαρα θα παρεις. Όσο πιο πολύπλοκα είναι τα σάκχαρα τόσο πιο δύσκολο είναι να τα ζυμωσει η μαγιά. Άρα αν κάνεις mashing σε υψηλες θερμοκρασίες θα έχεις πολλά αζύμωτα άρα περισσοτερο σώμα και λιγότερο αλκοόλ σε σχέση με το αν έκανες mashing σε χαμηλότερη θερμοκρασία.
Και ναι το 66 σε σχεση με 70 κανει αρκετά μεγάλη διαφορα.

plusultra

  • Newbie
  • *
  • Μηνύματα: 11
    • Προφίλ
Απ: φρουτα/σαν radler
« Απάντηση #6 στις: 02/10/2017, 11:09:50 »
ευχαριστω παιδια, με βοηθησαν πολυ οι απαντησεις σας.