Πέρασα τη συνταγή στο Beersmith να δούμε τι λέει και εκεί.
Προφανώς το προφιλ εξοπλισμού δεν θα είναι ίδιο, αλλά έβαλα παραδοχή 60%.
Ο λυκίσκος τελικά είναι Simcoe ή Summit? Σε κάθε περίπτωση το Α/Α είναι 12,2%.
No chill adjustment δεν έκανα. Άλλωστε είναι πολύ σχετικοι οι χρόνοι.
Θεωρούμε λοιπόν ότι οι λυκίσκοι βγήκαν στο τέλος του βρασίματος και η επίπτωση του no chill είναι σχετικά ήπια (whirlpool 10' για τους λυκίσκους του 0'.
Αυτό που βγαίνει σαφώς είναι προς το πικρό, αλλά δεν μιλάμε για τέρας.
Φυσικά ακρίβεια σε τέτοια άσκηση δεν υπάρχει...
BeerSmith 2 Recipe Printout -
http://www.beersmith.comRecipe: Drunk Owl ?
Style: American IPA
TYPE: All Grain
Recipe Specifications
--------------------------
Boil Size: 18,62 l
Post Boil Volume: 15,62 l
Batch Size (fermenter): 14,00 l
Bottling Volume: 12,00 l
Estimated OG: 1,074 SG
Estimated Color: 25,4 EBC
Estimated IBU: 74,5 IBUs
Brewhouse Efficiency: 60,00 %
Est Mash Efficiency: 64,3 %
Boil Time: 60 Minutes
Ingredients:
------------
Amt Name Type # %/IBU
4,00 kg Pale Malt (Weyermann) (6,5 EBC) Grain 1 72,7 %
1,00 kg Vienna Malt (Weyermann) (5,9 EBC) Grain 2 18,2 %
0,50 kg Caramunich I (Weyermann) (100,5 EBC) Grain 3 9,1 %
10,00 g Hallertau Magnum [12,50 %] - Boil 60,0 m Hop 4 19,3 IBUs
10,00 g Simcoe [12,20 %] - Boil 60,0 min Hop 5 18,9 IBUs
10,00 g Fuggles [5,70 %] - Boil 30,0 min Hop 6 6,8 IBUs
10,00 g Simcoe [12,20 %] - Boil 30,0 min Hop 7 14,5 IBUs
10,00 g Fuggles [5,70 %] - Boil 10,0 min Hop 8 3,2 IBUs
10,00 g Simcoe [12,20 %] - Boil 10,0 min Hop 9 6,8 IBUs
10,00 g Fuggles [5,70 %] - Steep/Whirlpool 10,0 Hop 10 1,6 IBUs
10,00 g Simcoe [12,20 %] - Steep/Whirlpool 10,0 Hop 11 3,4 IBUs
1,0 pkg Liberty Bell (Mangrove Jack's #M36) Yeast 12 -