Ειχα καιρό να φτιάξω καμια μπύρα. Σήμερα έβρασα μια συνταγή για Kellerbier, μια lager που πίνεται αμέσως μόλις φτιάξει ανθρακικό. Έτσι διάβασα τουλάχιστον.
Σε διάφορες συνταγές διάβαζα πως έβαζαν και ροκανίδια από δρυ, οπότε ευκαιρία να προσθέσω κι εγώ!
KellerbierWood-Aged Beer
Recipe Specs----------------
Batch Size (L): 25.0
Total Grain (kg): 5.690
Total Hops (g): 108.00
Original Gravity (OG): 1.050 (°P): 12.4
Final Gravity (FG): 1.013 (°P): 3.3
Alcohol by Volume (ABV): 4.91 %
Colour (SRM): 12.3 (EBC): 24.3
Bitterness (IBU): 39.0 (Tinseth)
Brewhouse Efficiency (%): 70
Boil Time (Minutes): 60
Grain Bill----------------
3.552 kg Vienna (62.41%)
1.844 kg Pilsner (32.41%)
0.147 kg Carafa I malt (2.59%)
0.147 kg Melanoidin (2.59%)
Hop Bill----------------
18.0 g Hallertau Aroma Pellet (2.5% Alpha) @ 60 Minutes (Boil) (0.9 g/L)
18.0 g Northern Brewer Pellet (7.6% Alpha) @ 60 Minutes (Boil) (0.9 g/L)
18.0 g Hallertau Aroma Pellet (2.5% Alpha) @ 30 Minutes (Boil) (0.9 g/L)
18.0 g Northern Brewer Pellet (7.6% Alpha) @ 30 Minutes (Boil) (0.9 g/L)
18.0 g Hallertau Aroma Pellet (2.5% Alpha) @ 10 Minutes (Boil) (0.9 g/L)
18.0 g Northern Brewer Pellet (7.6% Alpha) @ 10 Minutes (Boil) (0.9 g/L)
Misc Bill----------------
5.0 g Irish Moss @ 15 Minutes (Boil)
100.0 g Oak Chips @ 5 Days (Secondary)
Single step Infusion at 67°C for 60 Minutes.
Fermented at 10°C with Mangrove Jack’s Bavarian Lager M76
Recipe Generated with
BrewMateΌλα πήγαν καλά, αν και μετά από τόσο καιρό είχα χάσει τα μισά εργαλεία και με έφαγε το ψάξιμο.
OG: 1.051.
Την έχω βάλει στο ψυγείο να παγώσει μέχρι τους 8. Αύριο το πρωί θα οξυγονώσω και θα ρίξω τη μαγιά από το στάρτερ που έφτιαξα πριν 2 μέρες.