Αποστολέας Θέμα: Smoked (MX with grains) ....να αγχώθω...;  (Αναγνώστηκε 1834 φορές)

mikekarab

• Newbie
  • *
    • Προφίλ
Smoked (MX with grains) ....να αγχώθω...;
« στις: 04/02/2012, 11:37:44 »
Καλημέρα,

Πριν από 11 μέρες δοκίμασα να κάνω μια smoked me MX with grains και Fermented στους 20°C με Safbrew S-33, η αρχική πυκνότητα ήταν 1.064 όμως σήμερα η πυκνότητα είναι ακόμα 1.029.

Μπουρμπουλήθρες δεν είδα πράγμα, που το θεωρώ λογικό γιατί ούτε στην προηγούμενη μπύρα είχα δει, μάλλον ο κάδος μου δεν σφραγίζει εντελώς καθώς η ζύμωση είχε γίνει κανονικά.

Δαχτυλίδι στα τοιχώματα έχω κανονικά..

Α.Έχω κάποιο θέμα με την ζύμωση;
Β.Πρέπει να αερίσω το μείγμα ξανά;
Γ.Να χρησιμοποιήσω μια δεύτερη μαγιά;
Δ.Τσάμπα αγχώνομαι; απλά να κάνω υπομονή;

bilbizas

• Full Member
    • Προφίλ
Απ: Smoked (MX with grains) ....να αγχώθω...;
« Απάντηση #1 στις: 04/02/2012, 12:29:08 »
Νομίζω ότι απλά πρέπει να κάνεις υπομονή. Από τη στιγμή που έχει δαχτυλίδι και πέφτει η πυκνότητα σημαίνει ότι η ζύμωση γίνεται. Από κει και πέρα δες σε κανα 2-3 μέρες αν η πυκνότητα είναι ίδια ή έχει αλλάξει για να δεις αν τελείωσε η όχι η ζύμωση! Πόση πρέπει να είναι η τελική πυκνότητα?

lefterism7

• Sr. Member
    • Προφίλ
    • SEVEN ISLAND BREWERY
« Απάντηση #2 στις: 04/02/2012, 12:31:29 »
Υπομονή και πάλι υπομονή ,ασε καμμιά εβδομάδα ακόμα κα ρίξε ένα κουνημα στον κάδο σου:)
SEVEN ISLAND HOMEBREWERY
DON'T TRY TO MAKE THE BEST BEER IN THE WORLD-MAKE THE BEER THAT HAS YOUR PASSION INSIDE IT

DIVER

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: 04/02/2012, 12:40:55 »
Υπομονή και πάλι υπομονή ,ασε καμμιά εβδομάδα ακόμα κα ρίξε ένα κουνημα στον κάδο σου:)

Εδώ εγώ διαφωνώ. Αφού σίγουρα ζυμώνει, δεν υπάρχει λόγος να προσθέσεις οξυγόνο δηλαδή παράγοντα οξείδωσης.
Απλά περίμενε και σε 5 μέρες ξαναπάρε μέτρηση.

lefterism7

• Sr. Member
    • Προφίλ
    • SEVEN ISLAND BREWERY
« Απάντηση #4 στις: 04/02/2012, 13:05:35 »
Εννοουσα να ρίξει κουνημα μετα την εβδομάδα σε περίπτωση που δεν πέσει η πυκνότητα
SEVEN ISLAND HOMEBREWERY
DON'T TRY TO MAKE THE BEST BEER IN THE WORLD-MAKE THE BEER THAT HAS YOUR PASSION INSIDE IT