Η δική μου προσέγγιση είναι η εξής
Ζύμωση και καθάρισμα μπύρας (να κάτσει το ίζημα, ζελατίνη κτλ) 1 μήνας στο ψυγείο.
μετά εμφιάλωση, η ενανθράκψση δεν έιναι ανάγκη να γίνει στο ψυγείο, δεδομένου ότι ήταν χειμωνας και ο χώρος που είχα τα μπουκάλια ειχε θερμοκρασια γύρω στους 16. άρα αφήνω τα μπουκάλια εκεί για 10-15 μέρες για να τελειώσει η ενανθράκωση. Σε αυτες τις 10-15 μέρες έχω το ψυγείο ελεύθερο για να ζύμωσω άλλη μπύρα.
όταν τελειώσει η ζύμωση της άλλης μπύρας βάζω τα μπουκάλια για lagering.