Αποστολέας Θέμα: Lagering  (Αναγνώστηκε 3676 φορές)

nim

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 1.180
  • Παναγιώτης
    • Προφίλ
Απ: Lagering
« Απάντηση #15 στις: 11/03/2018, 17:29:20 »
Η πρώτη μου μπύρα ήταν πριν 2+ χρόνια και ήταν το kit helles της mangrove Jack's. Απλό ευκολοπιοτο λαγκερακι (με μαγιά ale βέβαια όπως όλα τα κιτ)
Το μπυρακι καταναλώθηκε πολύ γρήγορα. Έλα όμως που μου είχαν ξεμείνει 4-5 ξεχασμένα μπουκάλια τα οποία τα άνοιξα  στους 8-9 μήνες από την εμφιάλωση. Η διαφορά στην γεύση σε σχέση με αυτές που είχα πιει μετά τους 2-2.5 μήνες από την εμφιάλωση ήταν εντυπωσιακή.

vasilismf

  • Full Member
  • ***
  • Μηνύματα: 231
    • Προφίλ
Απ: Lagering
« Απάντηση #16 στις: 19/03/2018, 02:18:56 »
ειχες κανει lagering? και αν ναι στο μπουκαλι η στον καδο?

nim

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 1.180
  • Παναγιώτης
    • Προφίλ
Απ: Lagering
« Απάντηση #17 στις: 19/03/2018, 10:34:05 »
Πρώτο κιτ ήταν ρε συ. Σιγά μην ήξερα τι είναι το λαγκερινγκ. Απλά την άφησα να ωριμάσει 2 μήνες στο μπουκάλι σε θερμοκρασία 10-12 βαθμούς.

vasilismf

  • Full Member
  • ***
  • Μηνύματα: 231
    • Προφίλ
Απ: Lagering
« Απάντηση #18 στις: 19/03/2018, 10:41:21 »
ε γι αυτό σου εξελίχθηκε!

nim

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 1.180
  • Παναγιώτης
    • Προφίλ
Απ: Lagering
« Απάντηση #19 στις: 19/03/2018, 11:11:00 »
 8) 8) 8) 8)

WestBrewer

  • Newbie
  • *
  • Μηνύματα: 1
    • Προφίλ
Απ: Lagering
« Απάντηση #20 στις: 04/05/2021, 08:28:14 »
Καλημέρα σε όλους,

Έχω μια lager και ζυμώνει στο ψυγείο. Σε περίπου 7 με 10 μέρες θα έχει ολοκληρωθεί η ζύμωση.
Έχω σκοπό να κάνω lagering.
Έχω μια ερώτηση, να την μετάγγισω σε άλλο κάδο προσθέτοντας το διαυγαστικο και την δεξτρόζη εμφιάλωσης και να την αφήσω κανα μήνα περίπου ή απλά να χαμηλώσω την θερμοκρασία του ψυγείου και να κάνω αυτήν την διαδικασία πριν εμφιαλωσω.

Απλά πιστεύω ότι να αλλάξω κάδο αφού ολοκληρωθεί η ζύμωση σιγουρα βοηθάει να καθαρίσει η μπύρα.

Brewmaster

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 3.864
    • Προφίλ
    • Beer & Deli
Απ: Lagering
« Απάντηση #21 στις: 08/05/2021, 10:10:19 »
Την μεταγγίζεις σε άλλο κάδο για κάποιο διάστημα και μια μερα πριν εμφιαλώσεις ρίχνεις το διαυγαστικό. Την  επομένη, μεταγγίζεις, ρίχνεις δεξτρόζη και καπάκι εμφιαλώνεις.
Turn the page.....