Καλησπέρα σε όλους!
Έπειτα από πολύ καιρό αγάπης για την μπύρα αποφάσισα να κάνω την απόπειρα να φτιάξω και μόνος μου..
Επέλεξα ένα έτοιμο κιτ, το Mangrove Jack's Bourbon Barrel, ώστε να ξεκινήσω από τα εύκολα και βλέπουμε πηγαίνοντας!
Το συγκεκριμένο κιτ είχε κάποια πράγματα τα οποία με παραξένεψαν - αλλά τα έκανα, πιστός στις οδηγίες:
Το βραστό νερό το έριξα κατευθείαν στον κάδο ζύμωσης, αντί να περάσει από κατσαρόλα και μετά μέσα
Τα ροκανίδια του βαρελιού τα έριξα μαζί με το εκχύλισμα βύνης στο βραστό νερό
Τέλος έκανα την ανοησία να ξεχάσω να προμηθευτώ θερμόμετρο, οπότε έριξα την μαγιά χωρίς να πάρω θερμοκρασία σε νερό με αντιστοιχία 2L βραστό το οποίο είχε κρυώσει λίγο και 12L κρύο από την βρύση. Αγγίζοντας τον κάδο στο πλάι μου φάνηκε αρκετά δροσερό ώστε να είναι κάτω των 20 βαθμών.
Ως τελείως πρωτάρης μου φαίνεται πολύ περίεργο οι οδηγίες του κιτ να διαφέρουν τόσο πολύ από όλα αυτά που είδα και διάβασα στο internet πριν ξεκινήσω την διαδικασία - και επίσης ανησυχώ λίγο για το θέμα της μαγιάς.. Μια επιβεβαίωση από κάποιον πιο σχετικό θα βοηθούσε πολύ!
Αυτά από εμένα - αναμένω για να δω τι θα βγει!
